2017-01-21 10:38

ECONOMIE


Erste: ‘’Firmele de asigurări şi fondurile de pensii ar trebui să îşi majoreze plasamentele în aur’’

 |  20:03
Erste: ‘’Firmele de asigurări şi fondurile de pensii ar trebui să îşi majoreze plasamentele în aur’’
Companiile deasigurări şi fondurile de pensii ar trebui să îşi majoreze plasamentele în aur,dată fiind corelarea redusă sau chiar negativă cu acţiuni şi în special cuobligaţiuni, se arată într-un raport al Erste Group.

AnaliştiiErste Group susţin că, în principal, companiile de asigurări şi fondurile depensii ar trebui să îşi majoreze plasamentele în aur, dată fiind corelarea redusăsau chiar negativă cu acţiuni şi în special cu obligaţiuni. Aurul esterecunoscut ca fiind o investiţie sigură, deoarece nu şi-a pierdut niciodatăvaloarea. "Probabil că această tendinţă nu se va atenua prea curând.Preconizăm continuarea creşterii preţului aurului", a declarat analistulpentru aur al Erste Group, Ronald Stöferle.

Aurul,ca oponent al monedelor de hârtie neacoperite, rămâne un excelent instrument deprotecţie împotriva celor mai nefavorabile scenarii.Analiştii Erste Groupsusţin căexistă o corelare clară între preţul aurului şi nivelul deîncredere. "Un preţ în scădere al aurului ar fi astfel corelat cucreşterea sau cel puţin stabilizarea nivelului de încredere. Credem căîncrederea pierdută în ultimii ani nu va fi recuperată prea curând şi că, prinurmare, aurul încă prezintă un excelent profil risc/randament", se aratăîn raportul Erste, citat de NewsIn.

Cerereainvestitorilor reprezenta doar 4,8% din totalul cererii în anul 2000, darponderea a crescut la aproape 40% anul trecut. Conform analiştilor Erste Group,evoluţia indică o revenire clară şi puternică a tendinţei ascendente.

Înraportul anual privind aurul, analiştii Erste Group constată că cererea de aurdin partea investitorilor a crescut de zece ori pe parcursul ultimilor zeceani, ceea ce indică faptul că aurul intră într-o nouă etapă de creştereexuberantă a pieţei, în condiţiile în care China şi India stimulează cererea.Preţul aurului a fost influenţat şi de programele globale de stimulentemonetare şi se preconizează chiar o nouă creştere a cursului de schimb dintreaur şi hârtie, analiştii Erste indicând un preţ-ţintă de 2.000de dolaripentru aur în următoarele 12 luni.

"Dela publicarea primului nostru raport privind aurul în urmă cu cinci ani, preţulaurului a crescut cu 140%. Estimarea experţilor din urmă cu trei ani, careindica un preţ pe termen lung de 2.300 de dolari, ar putea fi considerată chiarprea conservatoare acum", a precizat Ronald Stöferle.

Aurular trebui să facă parte din fiecare portofoliu, din motive ce ţin dediversificarea şi asigurarea investiţiilor. Numeroase studii dovedesc că aurul,ca element de portofoliu, reduce riscul general şi îmbunătăţeşte performanţa."Aproximativ 5-10% din portofoliu ar trebui investit în aur. Spredeosebire de acţiuni sau obligaţiuni, nu există condiţionalităţi ataşateaurului. De aceea, aurul este extrem de indicat din motive dediversificare", se spune în raport.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image