2017-01-25 03:28


Erste Group nu se retrage din Europa Centrală şi de Est

 |  15:25
Erste Group nu se retrage din Europa Centrală şi de Est

Erste Group nu se va retrage de pe nici una dintre pieţele din Europa Centrală şi de Est, unde este prezent, chiar dacă unele state au introdus anumite măsuri economice neortodoxe, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank AG, cu ocazia celei de-a 8-a ediţii a Zilei a Pieţelor de Capital.

„Chiar dacă unele state au introdus anumite măsuri economice neortodoxe, iar în alte state adoptarea măsurilor de stimulare a economiei necesită mai mult timp, noi rămânem în continuare loiali acestei regiuni. Cu cei 17 milioane de clienţi persoane fizice şi juridice, Erste Group, este prezent, în acele state care au, după părerea noastră, cele mai mari oportunităţi de dezvoltare şi care fie sunt deja membre ale Uniunii Europene sau au şanse să devină membre în viitor”, a afirmat Treichl, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Oficialul Grupului Erste a adăugat, totodată, că anumite resurse financiare necesare din operaţiunile internaţionale şi din alte linii de activitate secundare vor fi redirecţionate.

“Avem un rol important în dezvoltarea economică şi socială a acestor state (din Europa Centrală şi de Est, n.r.). Din acest motiv, considerăm că este responsabilitatea noastră să oferim clienţilor noştri de retail şi corporativi, dar şi statelor, capitalul şi lichidităţile de care dispunem, mai ales în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. În acest scop, vom redirecţiona resursele financiare necesare din operaţiunile internaţionale şi din alte linii de activitate secundare”, a explicat Andreas Treichl.

Erste Group vrea să atragă capital suplimentar

Erste Group Bank AG este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Austria şi din Europa Centrală şi de Est. Managementul băncii estimează pentru 2012 o scădere a provizioanelor de risc la nivelul grupului, fără a se lua în considerare efectele singulare din Ungaria din al treilea trimestru din 2011. În plus, Erste Group a reconfirmat că intenţionează să atragă capitalul suplimentar în valoare de 743 milioane de euro, necesar până la jumătatea anului 2012, conform rezultatelor finale ale testului de stres EBA (în baza rezultatelor financiare de la sfârşitul trimestrului III din 2011), fără ajutor de la stat.

De asemenea, Erste Group s-a angajat că va îndeplini nivelul de referinţă al indicelui Core Tier 1 de 9% prin câştiguri reportate şi prin vânzarea selectivă de active non-core.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-05

TAGURI: strategie Erste Group, Andreas Treichl, Erste Eruopa Centrala şi de EstComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image