2018-05-21 23:40


Eugen Teodorovici: Noul Cod Fiscal va fi adoptat în aceeași formă

 |  09:00
Eugen Teodorovici: Noul Cod Fiscal va fi adoptat în aceeași formă

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că noul Cod Fiscal va fi adoptat în aceeași formă. Teodorovici a ţinut să mai spus că data de intrare în vigoare a Codului va rămâne 1 ianuarie 2016.

"Codul Fiscal va fi adoptat fie de Guvern, fie de Parlament, avem ambele instrumente la îndemână. Fie Guvernul să-l adopte, fie Parlamntul, printr-o sesiune extraordinară să-l adopte și după aceea, președintele să-l promulge. Ambele pot fi luate în calcul. E mai bine ca Parlamentul să-și asume acest vot, fie și pentru a vedea cum votează cei care au fost, în iunie, de acord cu el, și astăzi comentează, se opun sau încearcă să lase ideea că nu e sustenabil", a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că adoptarea Codului fiscal trebuie să aibă loc până la 1 septembrie.

"Întoarcerea sa în Parlament pentru rediscutare, pentru analize. Oricare dintre măsurile să fie scoasese, reduse, sau amânate tot ne duc dincolo de ținta de 1% deficit pe 2016. Dânșii invocă încalcarea acestui angajament asumat de România în 2010, ceea ce nu este fezabil. Codul va fi trimis în aceeași formă spre promulgare. Până la 1 septembrie el trebuie să fie trecut prin una cele două forme legale. Data de intrare în vigoare rămâne aceeași, 1 ianuarie 2016", a afirmat ministrul Eugen Teodorovici. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-07-22

TAGURI: eugen teodorovici, nou, cod, fiscal, adopta, forma

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova