2017-01-19 00:21

ECONOMIE


Euro, la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni

 |  17:27
Euro, la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,3585 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni şi aproape de maximul istoric de 4,3688 lei/euro.

"Deprecierea nu este singulară în cazul leului, aşadar pare indusă de veştile venite din zona euro. Este posibil să vedem leul ceva mai vulnerabil în faţa acestor presiuni de depreciere. Mişcarea de astăzi (joi, n.r.) este determinată de factori externi şi influenţată uşor de decizia BNR (de reducere a dobânzii cheie la 6%, n.r.)", a declarat, la The Money Channel, economistul ING, Vlad Muscalu. Potrivit acestuia, dacă presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro. Totodată, economistul-şef al BCR, Lucian Anghel, a declarat pentru NewsIn că, în contextul în care piaţa internaţională este „extrem de nervoasă“, moneda este prima care reacţionează şi că este un lucru pozitiv pentru România că leul s-a depreciat mai puţin decât alte valute din regiune de la începutul crizei.

„Ceea ce se întâmplă în Grecia afectează şi alte ţări, nu numai România. Piaţa internaţională este extrem de nervoasă şi, atunci, evident că moneda este prima care reacţionează“, a menţionat Anghel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image