2018-12-13 10:38


EuroIns, Carpatica şi Astra, în topul reclamaţiilor

 |  18:57
EuroIns, Carpatica şi Astra, în topul reclamaţiilor

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a primit şi soluţionat în primele nouă luni ale acestui an 4.888 de reclamaţii şi sesizări de la asiguraţi, în scădere cu 15% faţă de septembrie 2010. Cele mai multe reclamaţii au fost pe segmentul RCA şi privesc în special societăţile EuroIns, Carpatica şi Astra.

"Deşi reclamaţiile au scăzut cu aproape 15 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care ne bucură, totuşi aspectele sesizate, în special în ceea ce priveşte asigurarea RCA, rămân o problemă pe care ne-am propus să o rezolvăm inclusiv prin intensificarea verificărilor privind modul de instrumentare şi plată a dosarelor de daună de către societăţi", a declarat preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, într-un comunicat.

Potrivit CSA, cele mai multe reclamaţii înregistrate au fost aferente asigurărilor generale, respectiv 4.689, adică 95,93% din total. Din acestea, reclamaţiile privind asigurările obligatorii RCA au reprezentat 73,59%, fiind în număr de 3.597.

"În pofida numărului ridicat, reclamaţiile pe RCA reprezintă doar 0,08% din totalul contractelor încheiate, respectiv 1,4% din dosarele de daună deschise", se spune în comunicat.

Printre societăţile de asigurare care au înregistrat un număr mai mare de reclamaţii sunt: EuroIns, Carpatica şi Astra. Cele trei societăţi deţin împreună o cotă de 36,9% din totalul pieţei RCA.

"Cei trei asigurători au plătit despăgubiri, în primele nouă luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane de lei, pentru un număr total de peste 110.000 dosare. Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2,0% din daunele achitate de cele trei companii", a mai precizat preşedintele CSA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...