2016-12-08 16:30

ECONOMIE


Evaziunea fiscală - 50-60% din piaţă

 |  18:11
Evaziunea fiscală - 50-60% din piaţă

Evaziunea fiscală din industria alimentară reprezintă, la ora actuală, 50-60% din totalul pieţei, fiind în continuare în creştere din cauza majorării TVA, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea.

„Consider că medicii veterinari ar putea elimina evaziunea fiscală din industria alimentară prin trasabilitate şi împerecherea datelor de la nivel de producţie, respectiv cantităţile de carne şi lapte intrate şi cele ieşite. În prezent, evaziunea fiscală din industria alimentară reprezintă în jur de 50-60% din totalul pieţei, fiind în continuare în creştere din cauza majorării TVA”, a precizat Sorin Minea, citat de Agerpres. Elspunecă siguranţa alimentului înseamnă un control egal pentru toată lumea, nu unul diferenţiat. „Măcar produsele de origine animală trebuie vândute în condiţii dictate de legea europeană şi nu într-o interpretare eronată a legii europene, iar cei care sunt în sistemul veterinar să aibă complet controlul siguranţei alimentului, dar să îl facă peste tot în piaţă”, a mai spus Minea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: evaziune industria alimentara, Sorin Minea RomalimentaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Evaziune fiscală. Percheziţii în Iaşi şi Tecuci Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi efectuează, joi, percheziţii la două... 24 Noi 2016 | (0)
Profesor de la UPG Ploieşti, cercetat pentru luare de mită și evaziune Un profesor de la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești este cercetat pentru luare de... 21 Noi 2016 | (0)