2018-12-14 19:14


EXCLUSIV: Ultimele modificări ale Legii Dării în Plată

 |  18:18
EXCLUSIV: Ultimele modificări ale Legii Dării în Plată

Îndelung discutata Lege a Dării în Plată, retrimisă Parlamentului de președintele Iohannis, intră din nou în dezbatere după 1 februarie. Inițiatorul legii vine cu modificări și clarificări importante aduse proiectului care prevede ca datornicii să poată da băncii casa pentru care s-au împrumutat.

Deputatul PNL Daniel Zamfir, co-autor al legii împreună cu avocatul Gheorghe Piperea, a anunţat că se fac ultimele modificări proiectului cu care pe 1 februarie se va merge din nou în Parlament.

Exclusiv pentru Puterea.ro, Daniel Zamfir a enumerat cele mai importante modificări ale proiectului de lege:

EXCLUSIV: Ultimele modificări ale Legii Dării în Plată
zoom
"Am să propun colegilor înlocuirea sintagmei persoana fizica cu sintagma "consumator" asa cum se uziteaza in UE. Prin asta ii vom exclude din randul beneficiarilor pe "profesionisti" care conform noului cod civil sunt persoanele fizice care desfășoară activitati comerciale.

Voi mai propune si modificarea termenului de instiintare a bancii, de la 15zile la 30 de zile,timp in care bancile și clientii pot ajunge la un acord de stingere a datoriei.

Ultimul amendament va fi la art 8,unde vom lamuri faptul ca de lege pot beneficia si  cei care au fost deja executati, în sensul că se vor sista popririile pe venituri instituite din cauza neindetularii bancii în urma executarii bunului." a precizat deputatul Daniel Zamfir pentru Puterea.ro.

În România, aproximativ 30.000 de persoane cu restanțe la creditele imobiliare ar putea beneficia de Legea Dării în Plată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-25

TAGURI: legea darii in plata, modificare lege, daniel zamfir
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALIST
23 Ian 2016

Face lege cu dedicatie lui NEGOITA care a furat statul cu 80 milioane euro si gasca
ANONIM
25 Ian 2016

Sugi ceva boule
Random imageUltimele stiri


loading...