2017-01-19 21:36

ECONOMIE


Exclusiv. Schimbări la vârf. Directorul Romtelecom va fi înlocuit din funcţie cu actualul şef al Cosmote

 |  18:42
Exclusiv. Schimbări la vârf. Directorul Romtelecom va fi înlocuit din funcţie cu actualul şef al Cosmote
Directorul general alRomtelecom, Yorgos Ioannidis, va fi schimbat din funcţie prin deciziamanagementului companiei elene OTE, ne-au declarat surse avizate. Ioannidis vafi înlocuit cu Stefanos Theocharopoulos, actualul director general al CosmoteRomânia. Contactactaţi de „Puterea”, reprezentanţii Romtelecom au refuzat săcomenteze informaţia.

Yorgos Ioannidis a fostnumit de OTE la conducerea Romtelecom în februarie 2007. Anterior, a deţinutfuncţia de director general al OTENET (din iunie 2000) şi director executiv tehnical OTE (din septembrie 2004). Ioannidis este membru în Consiliile de Administraţieale mai multor companii din grupul OTE.

Schimbarea lui YorgosIoannidis survine la momentul în care statul român negociază cu OTE, încă deanul trecut, vânzarea pachetului de 46% din acţiunile Romtelecom, pe caredoreşte să obţină circa un miliard de euro. Grecii trebuiau să prezinte ofertafinală până la sfârşitul lui 2010, dar au cerut o prelungire de trei luni, pânăla finele lunii martie 2011. Ulterior, OTE a cerut o nouă amânare, până pe 15mai, invocând faptul că nu a primit încă raportul de la Citigrup, grupul bancarpe care l-a angajat să evalueze valoarea de piaţă a Romtelecom. Până înprezent, Ministerul Comunicaţiilor nu a oferit informaţii cu privire la stadiulnegocierilor cu OTE pe această temă. Anterior, ministrul comunicaţiilor,Valerian Vreme, anunţa că în cazul în care negocierile cu grecii vor eşua,statul român va vinde pe piaţa de capital acţiunile Romtelecom.

Numirea lui StefanosTheocharopoulos la conducerea Romtelecom este o măsură strategică a OTE,întrucât acesta va avea un rol decisiv în preluarea pachetului de 46% pe carestatul român îl deţine la cel mai mare operator de telecomunicaţii de pe piaţaautohtonă. Ministrul comunicaţiilor, Valerian Vreme, a anunţat recent căvânzarea pachetului de 46% din acţiunile companiei nu ar trebui făcută înainteca Romtelecomn să fuzioneze cu Cosmote România, operaţiune prevăzută pentrutoamna acestui an, potrivit surselor noastre. Theocharopoulos este şef laCosmote din ianuarie 2008, iar în cursul anului 2009 a preluat şi funcţia dedirector general al Germanos Telecom România. StefanosTheocharopoulos activează în Grupul OTE din anul 2002.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IONF
05 Mai 2011

Schimb de bilute

Adauga un comentariu

Random image