2018-12-14 00:32


EximBank va acorda compensaţii de dobândă şi în perioada 2012-2014

 |  13:54
EximBank va acorda compensaţii de dobândă şi în perioada 2012-2014

EximBank va continua să acorde compensaţii de dobândă în perioada 2012 - 2014, în urma prelungirii valabilităţii acestei scheme de ajutor de stat, lucru ce va permite agenţilor economici să-şi reducă cheltuielile cu dobânda pe care o plătesc la creditele de investiţii, informează banca.

Perioada de implementare a schemei de ajutor de stat privind acordarea de compensaţii de dobândă urma să-şi încheie valabilitatea la finele acestui an, dar a fost prelungită pentru următorii doi ani.

Potrivit unui comunicat al EximBank, prin produsul „Compensarea parţială a dobânzii”, oferit de EximBank, societăţile comerciale pot recupera până la 50% din dobânda plătită la creditele de investiţii contractate în lei de la orice bancă comercială. “Din 2009 şi până la jumătatea acestui an, aproape 10 milioane de euro s-au întors în conturile companiilor care au apelat la noi pentru acest produs. Compensaţia de dobândă reprezintă un instrument de stimulare a accesării creditului în moneda naţională, dar şi o sursă de lichidităţi pentru societăţile comerciale care derulează proiecte de investiţii eligibile la finanţare”, a declarat preşedintele EximBank, Ionuţ Costea.

Compensarea de dobândă intră în categoria ajutoarelor de minimis (ajutor de stat permis în cadrul Uniunii Europene care poate fi acordat în limita unui plafon fără a fi condiţionat de notificare şi aprobare prealabilă din partea Consiliului Concurenţei şi a Comisiei Europene). Având în vedere limitările caracteristice unei scheme de minimis, valoarea maximă a ajutorului obţinut de o companie în cadrul acestei scheme este de 200.000 de euro pe o perioadă de până la trei ani fiscali.

Pentru obţinerea compensării de dobândă poate aplica orice agent economic, după ce anul trecut a fost extinsă aria de adresabilitate de la întreprinderi mici şi mijlocii, la toate societăţile indiferent de mărime.

EximBank este o bancă specializată care susţine mediul de afaceri românesc prin produse specifice de finanţare, garantare şi asigurare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

TAGURI: EximBank
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...