2017-01-19 06:37

ECONOMIE


Facturile la gaze ar putea creşte între 5 şi 9% din luna aprilie

 |  16:53
Facturile la gaze ar putea creşte între 5 şi 9% din luna aprilie
După cum ne-a anunţat preşedintele Comisieipentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, preţulgazelor naturale nu mai poate rămâne la acelaşi nivel, Guvernul urmând săanunţe, la începutul lunii viitoare, scumpirea facturilor la gaze între 5 şi9%.

Presiunea exercitată de către distribuitorii degaze naturale asupra Guvernului, care raportează pierderi de sute de milioane delei, a dat roade. După ce operatorii de distribuţie a gazelor naturale au ceruto majorare a tarifelor cu 25%, Guvernul ar putea anunţa o majorare treptată a preţuluigazelor, în lunile aprilie, iulie şi septembrie, cu aproximativ 22%. “Vom cereGuvernului ca tarifele gazelor naturale să crească pe perioada verii. Existăvarianta ca populaţia să nu fie afectată, adică Agenţia Naţională deReglementare în Energie să anunţe scumpirea gazelor naturale numai pentruconsumatorii industriali”, ne-au declarat deputaţii din Comisia pentru industriişi servicii.

Zilele trecute, preşedintele Comisiei pentru industriişi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a anunţat că operatorii dedistribuţie a gazelor naturale au cerut o majorare a tarifelor cu 25%.“Neprofesionalismul Executivului în a gestiona cadrul legislativ pentru piaţacarburanţilor, cât şi în domeniul gazelor naturale a determinat, pe de o parte,creşterea necontrolată şi nejustificativă a preţului produselor petroliere şi acreat un dezechilibru atât la nivelul operatorilor de distribuţie a gazelornaturale, cât şi la nivelul consumatorilor. Operatorii de distribuţie a gazelornaturale au cerut o majorare a tarifelor cu 25%. Preţul gazelor naturale nu maipoate fi menţinut la nivelul actual. Nu cred că puteam vorbi de o majorare cu25% a preţului gazelor pentru că românii nu ar putea suporta această scumpiremajoră”, declara Iulian Iancu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image