2018-11-18 07:58


Firmele care execută lucrări de apărare împotriva inundaţiilor vor fi acreditate

 |  14:13
Firmele care execută lucrări de apărare împotriva inundaţiilor vor fi acreditate

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a anunţat că în două săptămâni va pregăti un ordin de ministru privind acreditarea firmelor de construcţii care realizează lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, urmând să se stabilească şi un standard de cost pentru lucrări.

Lucia Varga a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, susţinută pe şantierul pistei de 2.100 de metri de la Aeroportul Internaţional, că nu se poate permite ca o firmă de apartament să facă astfel de lucrări de anvergură, fiind nevoie de firme cu experienţă şi personal calificat.

"Am avut o discuţie cu şefii de administraţii bazinale din ţară care gestionează investiţii de lucrări de apărare împotriva inundaţiilor şi am stabilit modificarea mai multor acte normative, astfel încât va trebui ca firmele de construcţii care derulează astfel de lucrări să fie acreditate. Nu putem permite ca o firmă de apartament să facă astfel de lucrări de anvergură. Trebuie să aibă experienţă, să fi avut lucrări similare, trebuie să aibă personal calificat pentru a face astfel de lucrări. Am decis ca în două săptămâni să avem un draft de ordin de ministru cu condiţiile necesare acreditării acestor firme. De asemenea, vom stabili un standard de cost, un barem minim de preţuri, pentru că am constatat la lucrări de apărare împotriva inundaţiilor preţuri diferite de la o administraţie bazinală la alta", a spus Varga, citată de Mediafax. Potrivit acesteia, decizia vine după ce s-a constatat că o lucrare executată la o administraţie bazinală din ţară are un preţ două ori mai mare decât una similară, executată de Administraţia Bazinală Someş Tisa.

"Trebuie să punem ordine în sistem şi să veghem ca banul public să fie cheltuit cu responsabilitate", a subliniat Lucia Varga.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a vizitat, vineri, şantierul pistei de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, unde se execută lucrări de deviere a două pâraie - Murători şi Becaş, cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, estimate la circa 11,5 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: Lucia, varga, acreditare, firme constructii, aparare, inundatii, standarde, cost
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...