2017-01-17 04:42

ECONOMIE


Fitch a retrogradat şapte mari grupuri financiare din Europa şi SUA

 |  15:37
Fitch a retrogradat şapte mari grupuri financiare din Europa şi SUA

Fitch a retrogradat ratingurile a şapte mari grupuri bancare de anvergură mondială - Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, Bank of America, BNP Paribas şi Citigroup - din cauza "provocărilor tot mai mari" de pe pieţele financiare. Agenţia a coborât ratingurile datoriilor pe termen lung ale Barclays şi Credit Suisse cu două trepte, de la AA- la A.

Calificativele acordate Bank of America şi Goldman Sachs au fost retrogradate cu o treaptă, de la A+ la A. Ratingurile BNP  Paribas şi Deutsche Bank au fost reduse de la AA- la A+. Totodată, Fitch a reafirmat ratingurile Societe Generale (A+), UBS (A) şi Morgan Stanley (A). Dificultăţile cu care se confruntă băncile pe pieţele financiare "rezultă atât din chestiuni economice, cât şi dintr-o serie de schimbări regulatorii", se spune într-un comunicat transmis de Fitch.

Într-un alt anunţ care detaliază retrogradarea Citigroup, Fitch acuză reticenţa autorităţilor faţă de utilizarea banilor publici pentru susţinerea băncilor în timpul unei crize. Ratingul Citigroup a fost coborât de la A+ la A şi va fi modificat în funcţie de eventuale noi indicii privind intenţia autorităţilor americane de a sprijini băncile sau de a retrage ajutoarele din bani publici pentru sistem.

Standard & Poor's a retrogradat la finele lunii trecute ratingurile a 15 mari bănci internaţionale, în urma unei revizuiri a metodologiei de evaluare financiară.

Moody's a emis de asemenea recent o serie de retrogradări. "Decizia este determinată mai mult de temerile legate de economia globală decât de situaţia financiară a Bank of America. Continuăm să menţinem niveluri de lichiditate foarte solide şi să consolidăm capitalul", a declarat Jerry Dubrowski, purtătorul de cuvânt al Bank of America, instituţie ale cărei ratinguri au fost coborâte recent de toate cele trei mari agenţii de evaluare financiară.

Moody's a retrogradat, vineri, ratingurile băncilor franceze Societe Generale, BNP Paribas şi Credit Agricole, din cauza problemelor de finanţare şi a deteriorării situaţiei economice în contextul crizei din Europa.

S&P a coborât, la finele lunii noiembrie, ratingurile de credit pentru 15 mari bănci, majoritatea din Europa şi SUA, în urma unei revizuiri ample a criteriilor pe care se bazează calificativele acordate de agenţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: Fitch retrogradare grupuri financiare, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, Bank of America, BNP ParibasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image