2016-12-07 12:43

ECONOMIE


Fitch a retrogradat şapte mari grupuri financiare din Europa şi SUA

 |  15:37
Fitch a retrogradat şapte mari grupuri financiare din Europa şi SUA

Fitch a retrogradat ratingurile a şapte mari grupuri bancare de anvergură mondială - Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, Bank of America, BNP Paribas şi Citigroup - din cauza "provocărilor tot mai mari" de pe pieţele financiare. Agenţia a coborât ratingurile datoriilor pe termen lung ale Barclays şi Credit Suisse cu două trepte, de la AA- la A.

Calificativele acordate Bank of America şi Goldman Sachs au fost retrogradate cu o treaptă, de la A+ la A. Ratingurile BNP  Paribas şi Deutsche Bank au fost reduse de la AA- la A+. Totodată, Fitch a reafirmat ratingurile Societe Generale (A+), UBS (A) şi Morgan Stanley (A). Dificultăţile cu care se confruntă băncile pe pieţele financiare "rezultă atât din chestiuni economice, cât şi dintr-o serie de schimbări regulatorii", se spune într-un comunicat transmis de Fitch.

Într-un alt anunţ care detaliază retrogradarea Citigroup, Fitch acuză reticenţa autorităţilor faţă de utilizarea banilor publici pentru susţinerea băncilor în timpul unei crize. Ratingul Citigroup a fost coborât de la A+ la A şi va fi modificat în funcţie de eventuale noi indicii privind intenţia autorităţilor americane de a sprijini băncile sau de a retrage ajutoarele din bani publici pentru sistem.

Standard & Poor's a retrogradat la finele lunii trecute ratingurile a 15 mari bănci internaţionale, în urma unei revizuiri a metodologiei de evaluare financiară.

Moody's a emis de asemenea recent o serie de retrogradări. "Decizia este determinată mai mult de temerile legate de economia globală decât de situaţia financiară a Bank of America. Continuăm să menţinem niveluri de lichiditate foarte solide şi să consolidăm capitalul", a declarat Jerry Dubrowski, purtătorul de cuvânt al Bank of America, instituţie ale cărei ratinguri au fost coborâte recent de toate cele trei mari agenţii de evaluare financiară.

Moody's a retrogradat, vineri, ratingurile băncilor franceze Societe Generale, BNP Paribas şi Credit Agricole, din cauza problemelor de finanţare şi a deteriorării situaţiei economice în contextul crizei din Europa.

S&P a coborât, la finele lunii noiembrie, ratingurile de credit pentru 15 mari bănci, majoritatea din Europa şi SUA, în urma unei revizuiri ample a criteriilor pe care se bazează calificativele acordate de agenţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: Fitch retrogradare grupuri financiare, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, Bank of America, BNP ParibasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ministerul Finanțelor schimbă toată conducerea CEC Bank Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de autoritate publică tutelară, a dat startul... 05 Dec 2016 | (2)
S-a aprobat fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank Banca Naţională a României (BNR) a emis o aprobare prealabilă privind fuziunea Băncii... 30 Noi 2016 | (0)