2018-12-14 16:48


FMI: Noul Guvern trebuie ca mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile

 |  12:59
FMI: Noul Guvern trebuie ca mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile

Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI pentru România și Bulgaria, a declarat, miercuri, că așteptarea pe care cu toții o avem de la noul Guvern este să înceapă să ia decizii într-o manieră complet diferită. Mai exact, Executivul va trebui „mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile, și nu invers”.

"Așteptarea pe care cu toții o avem de la noul Guvern este să înceapă să ia decizii într-o manieră complet diferită. Dacă se optează pentru majorarea salariilor, această măsură trebuie să facă parte dintr-un pachet cuprinzător de reformă pentru sectorul public care trebuie să cuprindă diferite măsuri cum ar fi îmbunătățirea capacității administrative. În plus, trebuie să fie clar precizată sursa de finanțare, dacă este o măsură sustenabilă pentru actualul cadru bugetar și care vor fi măsurile care vor sprijini această majorare. Deci așteptăm de la Guvern ca mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile, și nu invers", a precizat Guillermo Tolosa, în cadrul Forumului Bancar Român, potrivit Agerpres.

Reprezentantul FMI a mai spus că prioritatea noului Guvern trebuie să fie menținerea macrostabilității financiare.

Guillermo Tolosa a susţinut că România se află în cea mai bună situație macroeconomică din ultimii șapte ani, motiv pentru care ar fi păcat să piardă această bază necesară pentru viitoarea prosperitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: fmi, nou, guvern, face, tema, apoi, ia, decizie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...