2018-12-15 02:10


FMI a dat undă verde creşterii salariilor, din iunie

 |  21:00
FMI a dat undă verde creşterii salariilor, din iunie

FMI şi Comisia Europeană au acceptat creşterea treptată a salariilor bugetarilor pentru a se reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmând să fie operată de la 1 iunie. Totodată, pensionarii vor primi banii reţinuţi pentru CAS începând din aceeaşi lună. Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va trimite scrisoarea de intenţie cu FMI către Parlament dacă nu va fi respectat principiul neafectării deficitelor structurale ale fondului de asigurări de sănătate şi a fondului de pensii.  “Practic, acordul este negociat şi încheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor şi reformelor structurale, sectoriale, cuprinse în accord, s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectând ţinta-limită de 3% în relaţia cu Uniunea Europeană pentru acest an şi, de asemenea, respectând angajamentele faţă de Fondul Monetar Internaţional”, a declarat, Florin Georgescu, ministrul desemnat al finanţelor.

“S-a majorat deficitul bugetar cu o anumită sumă suficientă pentru a acoperi cele două promisiuni făcute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumită sumă pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 începând cu acordarea unei prime creşteri de 8% în luna iunie şi, de asemenea, s-a găsit o soluţie cuprinzătoare pentru soluţionarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie”, a declarat Florin Georgescu.

Băsescu: Susţin fără reţinere revenirea lefurilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că, personal, susţine fără reţinere creşterea salariilor, pe motiv că o astfel de măsură nu ar produce nici un fel de deficit structural, fie la fondul de pensii, fie la cel al sănătăţii. „Susţin fără rezerve revenirea la salariile de dinainte de reducere, lucru pe care l-am spus Fondului şi fostului guvern, şi în Parlamentul României, şi noului guvern, primului-ministru desemnat. Mărirea de salarii nu produce nici un fel de deficit structural la fondul de sănătate şi de pensii, ci reduce deficitul la cele două fonduri, ca urmare a aplicării CAS pe o sumă mai mare. Eu am precizat FMI că nici o măsură care ar viza creşterea deficitului la fondul de sănătate nu e acceptabilă, pentru că efectele ar fi mai puţine medicamente şi mai multe arierate”,  a declarat preşedintele României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-18

TAGURI: basescu, georgescu, fmi, salarii, pensii, crestere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...