2018-10-17 14:46


FMI acuză companiile de stat

 |  12:14
FMI acuză companiile de stat

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, a acuzat companiile de stat pentru că sunt mai puţin profitabile din cauza risipei, corupţiei, ineficienţei şi a încercărilor de manipulare prin persoane motivate politic, ceea ce a împiedicat România să facă progrese în asigurarea unui management competitiv.

'Doar pentru că o companie este profitabilă nu înseamnă că este şi bine condusă. Multe companii sunt mai puţin profitabile din cauza risipei, corupţiei, ineficienţei. Nu s-au făcut progrese în asigurarea unui management eficient la companiile de stat. Sunt încercări de manipulare a procesului, prin persoane motivate politic. România nu îşi poate permite perpetuarea stării de fapt în companiile publice. Pentru ca investiţiile private să se realizeze, trebuie să existe un mediu de afaceri prielnic', a declarat şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România.

Jeffrey Franks încurajează autorităţile să ia măsuri ferme în privinţa celor care nu renegociază contractele bilaterale cu Hidroelectrica. De asemenea, până la finalul anului autorităţile române trebuie să se concentreze asupra listării pachetelor de acţiuni de la cele 6 companii mari din energie şi transporturi, a adăugat oficialul FMI. 'Sunt şase companii - patru din cele mari energetice şi două din domeniul transporturilor. Acţiunea trebuie finalizată până la finalul anului. Urmează oferte publice pentru Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz şi oferte publice la Tarom şi CFR Marfă. Şi la Oltchim dorim, dar ne concentrăm eforturile pe cele în care vom avea mai mari reuşite', a precizat reprezentantul FMI, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-22

TAGURI: FMI, Jeffrey_Franks, companie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...