2018-12-10 18:29


FMI asistă Fiscul pentru procedurile de impozitare a averilor mari

 |  14:24
FMI asistă Fiscul pentru procedurile de impozitare a averilor mari
O echipă de experţi ai FMI efectuează, în perioada7-20 aprilie, o misiune tehnică la sediul ANAF, pentru a acorda asistenţă înlegătură cu metodele indirecte de control şi creşterea gradului de conformareîn rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari, a anunţat agenţia.

"MisiuneaFMI se desfăşoară în conformitate cu angajamentele asumate de Guvern încuprinsul Scrisorii suplimentare de intenţie agreată cu Fondul la 10 martie. Aceastămisiune are ca scop monitorizarea stadiului implementării recomandărilorformulate de experţii Fondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare aFMI, pe aceeaşi temă, organizată la Bucureşti în perioada 24 ianuarie-4februarie 2011", se arată într-un comunicat al ANAF.

ANAFprecizează că misiunea vizează, totodată, asigurarea "suportuluidocumentar" pornind de la buna practică internaţională în domeniu necesarelaborării procedurii de analiză de risc care va conduce la selectareapersoanelor fizice ce vor fi verificate, elaborarea unui proiect de organizareinternă a structurii responsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale,în cadrul ANAF, precum şi o analiză a pregătirii profesionale necesarăinspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelor indirecte decontrol.

"Sunt foarte mulţumit că am reuşit să conturezaceastă direcţie de control din cadrul ANAF, care va verifica acele persoanefizice care realizează venituri mari sau au averi considerabile şi care nuplătesc statului impozitele aferente. Inspectorii fiscali ai acestei direcţiiau beneficiat şi beneficiază în continuare de experienţa unor specialişti precumcei de la FMI. Mi-am propus ca această direcţie să funcţioneze lastandarde internaţionale şi de aceea experţii care le vor oferi consultanţăinspectorilor fiscali români provin din ţări unde aceste verificări se fac dezile (sic) şi cu rezultate foarte bune: de la IRS - SUA şi de la Fisculfrancez", a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Guvernula decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri realedepăşesc cu cel puţin 50.000 de lei sumele declarate vor plăti impozit de 16%aplicat la diferenţa dintre cele două valori. Executivul a aprobat în lunamartie normele de verificare a marilor averi, aplicabile începând cu a douaparte a acestui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...