2018-12-17 03:36


FMI ne presează să vindem companii energetice

 |  19:08
FMI ne presează să vindem companii energetice

Există o anumită presiune pentru privatizarea companiilor Electrica Furnizare şi Electrica Distribuţie, a declarat Alexandru Săndulescu, director general în cadrul Ministerului Economiei, ieri, la forumul „Promovarea companiilor energetice româneşti ca branduri naţionale”. Potrivit acestuia, companiile de stat sunt un adevărat termen de comparaţie pentru consumatorii care folosesc serviciile altor furnizori şi distribuitori companii private. „Sunt mai multe reclamaţii la Ministerul Economiei în ceea ce priveşte operatorii privaţi”, a spus Săndulescu. Se pare că tarifele practicate de companiile private sunt mai mari decât cele de la stat, astfel că privatizarea celor de urmă presupune, din start, venituri garantate.

Nici proaspătul Complex Energetic Oltenia nu a scăpat de presiunile externe. Prin înfiinţarea lui, se concentrează trei dintre cele mai profitabile termocentrale din România, respectiv complexurile energetice Turceni, Craiova şi Rovinari, la care se adaugă şi sursa de materie primă – lignitul. Mai mult, compania minieră lucrează pe profit, astfel că noul complex Oltenia este un gigant fără datorii şi cu premise de profit.

FMI este interesat de realizarea vânzărilor pachetelor majoritare de acţiuni la aceste companii. „FMI nu vrea privatizarea unor termocentrale cu costuri mari şi necesar mare de investiţi. În schimb, pune presiune pentru privatizarea Electrica Furnizare şi Distribuţie. Ce realizăm astfel? Dispare comparaţia între distribuţiile de stat şi cele private”, a precizat oficialul ministerial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...