2016-12-05 18:49

ECONOMIE


Fond de creditare pentru agricultură

 |  17:00
Fond de creditare pentru agricultură

Autorităţile analizează posibilitatea înfiinţării unui Fond de creditare în valoare de 120 milioane euro pentru susţinerea măsurilor private cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

”Am discutat azi (joi, n.r.), la Guvern, posibilitatea înfiinţării unui Fond de creditare în valoare de 120 milioane de euro care să meargă către sistemul bancar pentru susţinerea măsurilor private din PNDR. Deocamdată analizăm această posibilitate împreună cu Ministerul de Finanţe deoarece ne va ajuta să ne îndeplinim parametri planificaţi pentru 2012, respectiv absorbţia unei sume de 2,5 - 2,6 miliarde de euro din fonduri”,  a declarat ministrul agriculturii, Valeriu Tabără. Acesta a precizat că a fost analizată posibilitatea finanţării mai multor proiecte pe măsura 322 privind infrastructura rurală, care stagnează din cauza lipsei creditării, dar şi a celor depuse pe măsura 141 privind fermele de subzistenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: Agricultura, Valeriu Tabara, proiect, dezvoltareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Sănătatea, Dezvoltarea și Agricultura, favorizate la a doua rectificare bugetară Cei mai mulți bani la cea de-a doua rectificare din acest an, care va fi probabil aprobată în... 20 Noi 2016 | (0)
Alina Gorghiu, în Moldova: PSD are un program de stagnare, PNL, unul de dezvoltare Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Piatra Neamț, că în județele... 20 Noi 2016 | (4)