2018-12-16 10:23


Fondul Proprietatea a cerut insolvenţa World Trade Center

 |  19:35
Fondul Proprietatea a cerut insolvenţa World Trade Center

Fondul Proprietatea (FP) a solicitat laTribunalul Bucureşti deschiderea insolvenţei împotriva World Trade Center, lacare este acţionar, pentru recuperarea unei creanţe în valoare de 41 milioane deeuro. Solicitarea a fostînregistrată la tribunal vineri, 4 aprilie, iar instanţa a stabilit ca primultermen să fie pe 21 iunie. Fondul este acţionar la World Trade Center, cu unpachet reprezentând 19,9% din titlurile companiei. Fondul Proprietatea nu a publicat încă pe site-ul propriu şi nici la Bursade Valori Bucureşti vreo informaţie privind cererea de insolvenţă la adresaWTC.

În perioada martie-septembrie 2010, Fondul Proprietatea a avut sediulîntr-o clădire deţinută de World Trade Center. După ce Franklin Templeton apreluat administrarea FP, în luna septembrie a anului trecut, sediul a fostmutat în aceeaşi clădire cu biroul din România al Templeton.

World Trade Center Bucureşti va intra în reorganizare judiciară şi va încerca să achite datoria de 41 milioanede euro pe care o are la statul român fie prin conversia acesteia în acţiuni,fie prin vânzarea unui activ, a declarat Mircea Ursache, preşedintelecompaniei. În opinia sa, cererea de insolvenţă este un demers necesar şitotodată o ultimă soluţie a unui acţionar WTCB, respectiv Fondul Proprietatea,pentru a recupera o creanţă. Preşedintele executiv alWTC, Mircea Ursache, a deţinut în paralel funcţii de conducere în cadrulFondului Proprietatea, atât în calitate de preşedinte al acestui organism, câtşi ca preşedinte al Comisiei de Supraveghere a FP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...