2017-01-18 19:08

ECONOMIE


Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu Romgaz privind donaţia de 400 milioane de lei la bugetul de stat

 |  16:36
Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu Romgaz privind donaţia de 400 milioane de lei la bugetul de stat

Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu compania de stat Romgaz privindanularea hotărârii generale a acţionarilor din noiembrie 2010, prin care producătorulde gaze naturale a aprobat realizarea unei donaţii în cuantum de 400 milioanelei la bugetul de stat.

„Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a reprezentatsocietatea naţională de gaze naturale Romgaz SA în litigiul iniţiat de SCFondul Proprietatea SA având ca obiect anularea Hotărârii AGA nr. 12/30noiembrie 2010 a Romgaz SA prin care societatea a aprobat realizarea uneidonaţii în cuantumde 400 milioane lei la bugetul de stat, în acord cudispoziţiile art. 59 din OG nr. 18/2010 cu privire la rectificarea bugetului destat pe anul 2010, act normativ ce reglementează posibilitatea societăţilorcomerciale cu capital majoritar de stat de a face donaţii către bugetul de stat”,se arată într-un comunicat al casei de avocatură.

Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia comercială, a respinsastfel recursul formulat de Fondului Proprietatea împotriva hotărârilorinstanţelor inferioare. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

„Prin acţiunea promovată, SC Fondul Proprietatea SA aprecizat că măsura aprobată de AGA Romgaz SA din 30 noimebrie 2010 este denatură a prejudicia acţionarii minoritari ai societăţii. Prin Sentinţacomercială nr. 146/CC/19 ianuarie 2011 pronunţată de Tribunalul Sibiu – SecţiaComercială şi de Contencios Administrativ, în primă instanţă, a fost respinsăca nefondată acţiunea promovată de SC Fondul Proprietatea SA, instanţa de fondreţinând că societatea reclamantă nu a fost în măsură a justifica unprejudiciu, în contextul în care finanţarea donaţiei, în condiţiile art. 59 dinOG nr. 18/2010, a fost operată din capitalurile proprii ale Romgaz, acumulatedin activitatea aferentă anilor precedenţi, iar nu din veniturile aferenteexerciţiului financiar 2010”, se mai arată în comunicat.

Sentinţa comercială nr. 146/CC/19.01.2011 a TribunaluluiSibiu este definitivă şi irevocabilă, prin decizia pronunţată la data de 1iunie 2011 de către Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Comercială, prin care afost respins, că nefondat, recursul declarat de SC Fondul Proprietatea SAîmpotriva hotărârii instanţei de fond.

Americanii de la Franklin Templeton, administratorulFondului Proprietatea, şi-au exprimat în nenumărate rânduri „dezamăgirea” faţăde transferul sumei de 400 milioane de lei de la Romgaz către bugetul statuluiromân şi au anunţat încă de anul trecut că vor cere în instanţăanulareadeciziei prin care a fost aprobată această donaţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image