2018-12-17 16:38


Fondul Proprietatea, la Bursadin Varşovia peste 13 săptămâni

 |  17:58
Fondul Proprietatea, la Bursadin Varşovia peste 13 săptămâni

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat miercuri, cu peste 99% din voturile celor prezenţi, listarea secundară a FP la Bursa din Varşovia, care ar putea avea loc peste 13 săptămani, potrivit managerului de fond, Grzegorz Konieczny.

“Mai întâi vom face o listare tehnică, într-un mod similar cu listarea de la Bucureşti, diferenţa fiind că nu va exista un nou prospect, ci doar un memorandum de informare, care nu necesită aprobări din partea autorităţilor de reglementare. Această etapă va fi urmată de oferirea de plasare de acţiuni, facilitată de băncile pe care le-am angajat pentru acest proiect”, a declarat Konieczny. Memorandumul de listare va fi elaborat în circa 10 săptămâni, iar după publicarea acestuia admiterea la tranzacţionare ar putea avea loc în 14-21 de zile, a precizat Konieczny.

Listarea FP la Bursadin Varşovia depinde însă şi de stabilirea legăturii tehnice între depozitarii centrali din România şi Polonia, care poate influenţa calendarul de listare.

Potrivit reprezentanţilor FP, listarea la Bursadin Varşovia va creşte vizibilitatea acţiunilor FP, a pieţei de capital româneşti, în general, şi va duce la o cerere suplimentară pentru acţiunile FP, care ar putea conduce la creşterea preţului. De asemenea, acţiunile FP ar putea fi incluse în indicele WIG al Bursei din Varşovia. Listarea secundară la Bursadin Varşovia nu va influenţa tehnic tranzacţionarea la BVB, dar va duce la creşterea valorii acţiunilor FP şi la lărgirea bazei de investitori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: Fondul Proprietatea, listare Bursa din Varşovia, Grzegorz Konieczny
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIMUL
27 Iun 2012

Intrebarea este care va fi pretul de pornire? Se va prelua pretul actiunii dela BVB?
Random imageUltimele stiri


loading...