2018-12-16 05:39


Fonduri pentru susţinerea programului de economisire creditare

 |  13:29
Fonduri pentru susţinerea programului de economisire creditare

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) are alocată pentru acest an suma de 81 milioane lei pentru cele peste 180.000 de contracte de economisire-creditare semnate în sistem colectiv pentru acest an, prin intermediul programului demarat de către instituţie, a declarat, joi, în cadrul unui forum de specialitate, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, informeayă Agerpres.

“Vorbim despre un program extrem de important în care este vorba despre 81 milioane de lei pe care Ministerul Dezvoltării trebuie să-i aloce pentru cele peste 180.000 de contracte de economisire-creditare, în acest an. În 2012, băncile de economisire anticipează că se vor semna circa 400.000 de contracte de economisire, iar suma va ajunge la 97,5 milioane lei”, a afirmat Udrea.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului derulează, în prezent, Programul de economisire şi creditare în sistem colectiv, prin intermediul celor două case de economii pentru domeniul locativ, şi anume Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe. Potrivit descrierii programului, la începutul fiecărui an, cele două case de economii pentru domeniul locativ transmit MDRT solicitarea de primă de stat pentru beneficiarii care au încheiat contracte de economisire creditare în anul precedent. Ulterior, ministerul verifică solicitările anuale transmise de către cele două case de economii pentru domeniul locativ, elaborează notele de fundamentare pentru deschiderile de credite bugetare în vederea decontării şi urmăreşte aprobarea notelor de fundamentare şi a încadrărilor plăţilor în bugetul aprobat cu această destinaţie în bugetul MDRT.

Scopul programului este sprijinirea dezvoltării sistemului de finanţare a locuinţelor, prin intermediul băncilor de economisire şi creditare în sistem colectiv, iar obiectivul îl reprezintă crearea de noi mecanisme de finanţare a sectorului imobiliar.

Beneficiarii programului sunt persoanele fizice cu cetăţenia română şi cu domiciliul stabil în România, care încheie un contract de economisire creditare cu una dintre cele două case de economii, în timp ce sursele de finanţare sunt alocate conform Legii bugetului de stat anual.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGIANA D.
28 Oct 2011

Ministerul Elenei Udrea gestionează singurul program de construire de locuinţe sociale.
Random imageUltimele stiri


loading...