2017-01-24 07:11


Fonduri suplimentare pentru fermieri

 |  19:34
Fonduri suplimentare pentru fermieri

Noile principii ale Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2014-2020 vor duce la creşterea fondurilor puse la dispoziţia agricultorilor din România, susţine comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş. Aceste majorări sunt semnificative, dar producătorii agricoli din România ar dori ca nivelul subvenţiilor să nu fie plafonat.

Proiectul noii PAC, pusă în discuţie de către Comisia Europeană, are în centrul atenţiei obţinerea de producţie alimentară sustenabilă, management durabil al resurselor naturale şi dezvoltarea teritorială echilibrată. În aceste condiţii, se preconizează echilibrarea plăţilor directe, principalul instrument de subvenţionare a agricultorilor, şi eliminarea politicilor de sprijin a veniturilor şi de susţinere a pieţei. Totuşi, plăţile directe vor fi limitate, chiar dacă fermele au suprafeţe care ar permite subvenţii totale mai mari, fapt ce nu este agreat de ţara noastră.

„La nivelul României, pentru plăţi directe, fondurile vor creşte cu aproximativ 3 miliarde de euro faţă de sumele alocate în prezent. La acestea se adaugă şi o creştere cu 20-30% a sumelor alocate pe fondurile de coeziune”, a declarat, pentru cotidianul „Puterea”, comisarul european, prezent la expoziţia „Săptămâna Verde” de la Berlin, cea mai mare manifestare de gen din Europa, la care România este partener oficial în acest an.

(Deplasare asigurată de Ambasada Germaniei la Bucureşti)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image