2017-01-23 02:32


Fondurile Volksbank România, majorate cu 220 milioane de euro

 |  12:26
Fondurile Volksbank România, majorate cu 220 milioane de euro

Acţionarii Volksbank România au aprobat, la sfârşitul lui 2011, un set de măsuri ce au ca efect majorarea fondurilor proprii ale băncii cu 220 de milioane de euro.

“Deciziile aprobate în ultima adunare a acţionarilor demonstrează disponibilitatea acţionarilor de a sprijini consolidarea activităţilor din România”, a declarat Johann Lurf, preşedintele băncii.

Măsurile includ majorarea capitalului social cu 84 de milioane de euro, prin emiterea a 3.628.548.000 de acţiuni noi, prelungirea unor împrumuturi subordonate ce va determina creşterea fondurilor proprii ale băncii cu 91 milioane de euro şi acordarea unui nou credit subordonat în valoare de 45 de milioane de euro, se mai arată într-un comunicat al băncii, citat de NewsIn.

Impactul cumulat al celor trei măsuri asupra fondurilor proprii ale Volksbank România este de 220 de milioane de euro.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi.

Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare ca banca universală, care acordă egală atenţie activităţilor de economisire, cât şi celor de creditare şi se adresează atât clienţilor companiei, cât şi clienţilor persoane fizice. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: Majorare fonduri Volksbank Romania, masuri fonduri Volksbakg RomaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image