2017-01-18 14:25

ECONOMIE


Ford susţine că modelul B-MAX, realizat la Craiova, are cel mai bun consum de combustibil

 |  13:35
Ford susţine că modelul B-MAX, realizat la Craiova,  are cel mai bun consum de combustibil

Reprezentanţii Ford susţin că noul model B-MAX, produs la Craiova, care va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie şi va fi comercializat în Europa anul acesta, are cel mai bun consum de combustibil din clasa sa, atât pentru modelul diesel, cât şi pentru cel pe benzină, precum şi cele mai bune emisii de dioxid de carbon (CO2).

Potrivit unui comunicat Ford România citat de Agerpres, noul B-MAX cu motor de 1,6 litri TDCi are emisii de CO2 de 104 g/km şi un consum de 4,0 l/100km (70,6mpg), faţă de alte modele concurente de pe piaţă care au emisii de CO2 între 109 şi 119 g/km şi consumuri de combustibil între 4,1 şi 4,6 l/100km. De asemenea, modelul B-MAX cu motor pe benzină de 1,0 litri EcoBoost (120CP) va avea emisii de CO2 de 114g/km şi un consum de combustibil de 4,9l/100km (57,6mpg), iar clienţii vor economisi aproximativ 340 de euro pe an comparativ cu rivalii pe benzină ai B-MAX, care au emisii de CO2 de 134-149g/km şi consumuri de combustibil de 5,7l-6,4 l/100km. “Ford B-MAX, un nou model '<multi-activity>' din clasă compactă care va fi lansat anul acesta - stabileşte un nou standard în clasa sa pentru consum de combustibil şi emisii de CO2 cu cele mai noi motoare Ford pe benzină şi diesel. Noul motor Ford pe benzină de 1,0 litri EcoBoost 120CP este cu 15% mai economic decât principalii competitori, iar motorul diesel de 1,6 litri TDCi 95CP are de asemenea performanţe mai bune decât concurenţa din punct de vedere al consumului de combustibil şi emisiilor CO2. Tehnologiile Ford pentru reducerea emisiilor de CO2 îi pot ajuta pe proprietari să economisească până la 340 euro pe an comparativ cu concurenţa”, se menţionează în comunicatul Ford.

“B-MAX include o gamă de tehnologii care reduc consumul de combustibil şi emisiile de CO2. Printre acestea se numără Auto-Start-Stop, care opreşte automat motorul când autovehiculul este în staţionare, sistemul de informare a şoferului Ford Eco Mode, care îi ajută pe şoferi să adopte un stil de condus mai economic; Gear Shift Indicator, care subliniază cele mai eficiente puncte de schimbare a vitezelor; şi Smart Regenerative Charging, care încarcă bateria în cele mai economice puncte de pe parcursul unei călătorii. Lansarea în producţie a B-MAX a necesitat o nouă abordare a structurii uşilor, ceea ce a dus la un acces generos pentru şoferi, pasageri şi bagaj, montantul central fiind integrat în uşă. B-MAX se defineşte printr-o execuţie superioară şi calitatea materialelor folosite, rareori întâlnite la o maşină compactă accesibilă. Totodată noul model Ford oferă un sistem de scaune flexibile şi spaţiu generos pentru bagaje, pentru un vehicul din clasa sa”, se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii Ford susţin că informaţiile privind costul combustibilului au fost calculate la un parcurs anual de 15.000 km utilizând consumuri de combustibil oficiale combinate, la un cost al benzinei de 1,55 euro / litru şi toate cifrele privind consumul şi emisiile de CO2 exprimate în g/km au fost extrase din teste aprobate oficial în conformitate cu Directiva CE 93/116/EC. Cifrele privind economia de combustibil sunt bazate pe Directiva UE privind Economia de Combustibil în Europa 80/1268/EEC şi diferă de rezultatele privind ciclurile de economie de combustibil din alte regiuni ale lumii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-17

TAGURI: Ford, Craiova, B-Max, combustibil, automobileComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image