2017-01-23 10:38


Fornetti intră în insolvenţă după ce OTP Bank a refuzat să-i reeşaloneze creditul

 |  20:11
Fornetti intră în insolvenţă după ce OTP Bank a refuzat să-i reeşaloneze creditul

Producătorul şi comerciantul de produse de patiserie Fornetti România a intrat, pe 19 decembrie, în procedură de insolvenţă ca urmare a deciziei OTP Bank de a nu-i reeşalona creditul folosit pentru achiziţionarea unor utilaje performante, au declarat surse apropiate companiei, citate de Agerpres.

Societatea Profesională de Practicieni în Insolvenţă Euroconsult din Arad a anunţat că a fost numită administrator judiciar al companiei Fornetti România, după ce Instanţa Tribunalului Timişoara a admis luni, 19 decembrie, deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul acesteia.

Sursa citată afirmă că Euroconsult şi conducerea Fornetti România vor proceda la analizarea activităţii societăţii din ultimii ani şi la întocmirea unui plan de reorganizare. „Fornetti România este un brand puternic pe piaţa locală, un angajator şi un contribuabil important la bugetul de stat, de aceea credem că reorganizarea reprezintă soluţia cea mai avantajoasă pentru toate părţile implicate. În acest sens, vom formula un proiect de plan de reorganizare adecvat realităţilor economice actuale şi care să răspundă cât mai bine posibil necesităţii satisfacerii creanţelor creditorilor şi asigurării profitabilităţii companiei”, a declarat Bogdan Gorde, practician în insolvenţă şi asociat coordonator al Euroconsult.

De la înfiinţare, în 2000, Euroconsult a gestionat un număr de peste 1.000 de societăţi comerciale implicate în lichidare şi reorganizare, din cele mai variate domenii de activitate: industrie, comerţ, agricultură, transport, domeniul bancar.

Fornetti România este o societate cu capital integral privat şi a fost înfiinţată în 2001 ca master- franciză a “Fornetti Kft.” din Ungaria. Succesul în România al distribuţiei de produse tip Fornetti a condus la deschiderea de noi capacităţi de producţie, iar în anul următor s-a trecut la dezvoltarea francizei.

Compania precizează că “personalul muncitor selecţionat pentru producţie provine exclusiv din mediul rural, din zona de proximitate a fabricii”.

În prezent, Fornetti România este pe primul loc în topul francizelor din România. Numărul magazinelor din sistem este în jur de 900, iar cel al cuptoarelor în care se procesează produsele a depăşit 2.000 de unităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-21

TAGURI: Fornetti insolventa, Fornetti OTP BankComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image