2017-01-19 13:34

ECONOMIE


Fortis Lease ia banii şi execută clienţii

 |  21:00
Fortis Lease ia banii şi execută clienţii

Ziarul „Puterea” vă prezintă un alt contract dubios marca Fortis Lease România, membră a grupului BNPParibas. Dacă la sfârşitul anului trecut v-am arătat modul prin care Fortis Lease România nu onorează unele servicii prevăzute în contractele de leasing auto, astăzi vă dezvăluim abuzurile suportate de un alt client al companiei, care a achiziţionat un imobil în centrul Capitalei, cu finanţare de la Fortis.

Unul dintre clienţii Fortis Lease România (FLR) a achiziţionat în anul 2007 un imobil, aflat în curs de edificare în centrul Capitalei. Achiziţia imobilului s-a făcut prin finanţare de către FLR, cu o sumă cuprinsă între 1,5-2 milioane de euro. Restul sumei până la integralitatea preţului de vânzare-cumpărare a fost achitat de către clientul societăţii. Conform practicilor şi procedurilor interne ale societăţii de leasing, FLR a impus un contract de adeziune, clientul neavând posibilitatea practică de stabilire sau negociere a clauzelor şi condiţiilor cotractuale. „Beneficiarul contractului a avut obligaţia contractuală, sub sancţiunea rezilierii contractului, de a amenaja, finisa şi dota spaţiul respectiv pe cheltuiala sa, sarcină impusă prin contractul standard de leasing financiar. Nu vorbim de obligaţia de conservare şi întreţinere, ci de investiţii pe care până şi Codul fiscal le consideră cheltuieli facultative!”, ne-a declarat clientul „ţepuit” de Fortis Lease România.

Asigurare obligatorie la firma neînregistrată

O altă prevedere suspectă şi care nu se găseşte în practica uzuală în domeniu este impunerea unei societăţi de brokeraj, nu a unui asigurător agreat. Clientul FLR a avut obligaţia contractuală de a plăti către BTWC Broker de Asigurare contravaloarea unei poliţe de asigurare de tipul „Full Risk”, fără a şti la ce societate este făcută poliţa de asigurare. „Societatea BTWC Broker de Asigurare nu figurează înscrisă legal la Registrul Comerţului!”, ne-a explicat clientul FLR.

Executare silită prin e-mail

După perioada de amenajare şi finisare a imobilului, clientul a solicitat firmei de leasing Fortis Lease găsirea unei soluţii avantajoase pentru ambele părţi, în situaţia în care s-ar putea găsi în incapacitatea de a achita ratele. „Am încercat să plătim sume care chiar dacă nu acoperă în întregime valoarea ratelor, cel puţin am arătat faptul că încercăm respectarea obligaţiilor, frecvenţa plăţilor fiind câteodată şi zilnică, iar în cele mai multe cazuri de cel puţin 2 plăţi săptămânale. În octombrie 2010, conducerea FLR ne-a transmis, pe mail, o adresă prin care anunţă rezilierea unilaterală a contractului de leasing, fără a da dreptul debitorului să formuleze nici un fel de apărare”, ne-a precizat clientul FLR. Prin contractul de adeziune impus de către FLR, se face menţiunea expresă că se renunţă la orice cale de atac a deciziilor FLR (chiar şi în cazul în care sunt abuzive), clientul neavând dreptul de a se îndrepta împotriva FLR sau de a ataca deciziile firmei de leasing.

În numerele viitoare vom continua să publicăm şi alte dezvăluiri din contractul de leasing.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: fortis lease, clienti, baniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ADI
08 Mar 2012

Si ce ? Este prima societate care face astfel ? Eu am avut un leasing si am pierdut si masina si am fost obligat sa platesc si o groaza de alte cheltuilei - legale in principiu. Dar nu am onorat contractul acela abuziv si justitia le-a dat lor dreptate. Asta este. nu mai face leasing si nu mai semnati contracte care sunt dezavantajoase !!!
DANIELA
22 Mar 2012

De parca te afli in postura de a negocia articole din contract....Culmea este ca am avut intarzieri la plata peste 30 de zile atunci cand contractul se afla la inceput si nu s-a gandit nimeni de la fortis sa rezilieze contractul. Insa cum am intrat in ultimele 6 luni au in ceput presiunile. Mi s-a cerut suma de 3 euro fara tva pentru a primi o copie a facturii pe fax. Niste nemernici.

Adauga un comentariu

Random image