2018-12-19 13:42


Fortis Lease România îşi “jefuieşte” clienţii

 |  21:00
Fortis Lease România îşi “jefuieşte” clienţii

Firma de leasing Fortis Lease România, membră a grupului financiar BNP Paribas, este acuzată de abuz şi încălcarea unor drepturi contractuale. Zeci de români traşi pe sfoară de Fortis Lease România s-au adresat deja Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor sau instanţelor judecătoreşti pentru nerespectarea contractelor de leasing.

Societatea de leasing Fortis Lease România are proceduri cel puţin curioase.Unul dintre clienţii Fortis Lease România, respectiv societatea Inedit Advertising, a avut nevoie de o împuternicire pentru repararea unui autoturism luat în leasing de la această companie. Păgubitul a întâmpinat mare rezistenţă din partea Fortis, care a refuzat să elibereze documentul, fără de care nu poate repara maşina. “În primăvara acestui an am avariat maşina achiziţionată în sistem leasing de la Fortis Lease România, după care am cerut o împuternicire pentru repararea acesteia. La mai bine de şase luni de la prima solicitare, Fortis Lease România refuză să elibereze această împuternicire. După mai multe adrese şi solicitări, într-un final, Fortis Lease România a precizat că este vina mea că am avariat maşina şi că mă priveşte cum o repar. Numai că eu am asigurare CASCO, pe care constat că o plătesc degeaba. Mai mult, firma de leasing a condiţionat eliberarea împuternicirii pentru repararea auto de montarea unui GPS, achitat de mine şi nemontat de Fortis Lease România, conform contractului. Am depus plângere la Parchet împotriva Fortis Lease România”, ne-a declarat adminstratorul firmei Inedit Advertising.

Toate adresele şi solicitările firmei nu au rămas fără rezultat, în cele din urmă. Orice răspuns a fost taxat de societatea de leasing cu până la 60 de euro, e-mailurile fiind cele mai ieftine, doar 3 euro fiecare. De exemplu, Inedit Advertising are de plătit 3.400 de lei pentru corespondenţa purtată. „În fiecare lună, fără să cerem noi, clienţii, Fortis Lease România trimite diverse înştiinţări, pentru care ne taxează. Pe lângă rata lunară, Fortis Lease România ne mai pune la platăcel puţin 20 de euro”, ne-a mai declarat clientul Fortis Lease România.

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Fortis Lease România nu şi-au exprimat nici un fel de poziţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30

TAGURI: Fortis Lease, clienti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...