2017-01-19 00:28

ECONOMIE


France Telecom ar putea vinde Orange România

 |  16:26
France Telecom ar putea vinde Orange România
France Telecom şi-ar putea vinde o parte din operaţiuniledin Europa, ca urmare a încetinirii creşterii veniturilor sale pe continent, aanunţat, marţi, directorul financiar al companiei, Gervais Pellissier, citat deBloomberg.

În afară de Franţa,Polonia şi Spania, toate celelalte ţări sunt implicate în revizuireaportofoliul european, a spus Pellissier.

Directorul executiv alFrance Telecom, Stephane Richard, va evalua activitatea din Austria, Belgia şiRomânia, compania anunţând că vânzările sale de pe pieţele europene mai mici aucrescut cu 1,2%, faţă de 5,8% în Africa şiOrientul Mijlociu, excluzândEgiptul. Profitul EBITDAal companiei a scăzut în primul trimestru cu1,3%, la 3,73 miliarde de euro,pe fondul introducerii unor taxe pentrucumpărători şi al instabilităţii din Egipt.

Orange România aînregistrat în primul trimestru din acest an venituri de 222 milioane de euro,în scădere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, potrivit rezultatelorfinanciare prezentateîn martiede grupul France Telecom. La 31martie 2011, Orange România avea 10,3 milioane de clienţi, în scădere cu 5%faţă de perioada similară a anului precedent. Baza de clienţi PrePay acontinuat să se diminueze, în timp ce numărul de abonaţi a crescut faţă deprimul trimestru al anului 2010. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de82,7 euro. Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea inflaţiei din lunafebruarie peste nivelul aşteptat a accentuat scăderea consumului, nu doar pepiaţa de telecom, ci şi în alte domenii, rezultatele Orange fiind comparabilecu cele ale altor companii din România din diferite industrii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image