2017-01-24 15:19


Franţa intenţionează să naţionalizeze Dexia

 |  14:20
Franţa intenţionează să naţionalizeze Dexia

Guvernul francez ia în calcul naţionalizarea diviziilor încă independente ale grupului financiar Dexia, au declarat mai multe surse apropiate situaţiei pentru „Les Echos“.

Operaţiunea ar include Dexia Credit Local, specializată în credite pentru primării şi autorităţi locale, şi vehiculul de refinanţare Dexia Municipal Agency, scrie „Les Echos“. Un purtător de cuvânt al Dexia a refuzat să comenteze informaţiile. O sursă apropiată Ministerului francez de Finanţe susţine că nu are cunoştinţă despre vreun plan de naţionalizare. Dexia a fost salvată de la faliment în octombrie de guvernele din Belgia, Franţa şi Luxemburg, care au decis să ofere garanţii pentru finanţarea băncii.

Guvernul belgian a naţionalizat deja activităţile bancare locale ale Dexia.

Grupul încearcă să vândă majoritatea operaţiunilor, urmând să se restrângă la o aşa-numită "bad bank", bancă de active neperformante. Intenţia Franţei de a naţionaliza Dexia este motivată parţial de deteriorarea poziţiilor financiare ale celor trei state implicate în salvarea grupului, care a condus la scăderea calităţii garanţiilor oferite, notează „Les Echos“. Totodată, transferul vehicului de refinanţare al Dexia către banca franceză de stat Caisse des Depots (CDC) pune presiuni prea mari pe finanţele publice, scrie ziarul. CDC a contribuit în octombrie la salvarea Dexia, alături de Banque Postale, prin asigurarea a peste 65% din activele diviziei de credite locale a Dexia, un portofoliu de creanţe totalizând aproximativ 70 miliarde euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: dexia, finante, FrantaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image