2017-01-19 23:32

ECONOMIE


Fuziunea Alpha Bank - Bancpost amânată din nou

 |  14:20
Fuziunea Alpha Bank - Bancpost amânată din nou

Dezbaterea fuziunii grupurilor bancare elene Alpha Bank şi EFG Eurobank a fost amânată, din nou, pentru data de 15 noiembrie, în condiţiile în care la reuniunile de vineri nu a fost îndeplinit cvorumul necesar de 50%, transmite Reuters.

Repetarea adunărilor acţionarilor este un lucru obişnuit în Grecia, în condiţiile în care cvorumul cerut la prima reuniune este de două treimi, după care scade la 50% la cea de-a doua reuniune.

“Nu am avut cvorum, astfel încât vom repta adunarea generală extraordinară pe data de 15 noiembrie, atunci când cvorumul cerut va fi de o cincime, a declarat un oficial de la Alpha Bank. Nici la reuniunea acţionarilor de la Eurobank nu a fost atins cvorumul cerut.

La finele lunii august anul curent, EFG Eurobank Ergasias SA şi Alpha Bank, a doua şi respectiv a treia bancă din Grecia, au convenit să fuzioneze creând cea mai mare bancă a ţării. Fondul suveran din Qatar(care deţine deja 5% din Alpha Bank) ar urma să fie unul dintre primii trei acţionari principali ai noii entităţi, alături de familiile Costopoulos (Alpha) şi Latsis (Eurobank).

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri