2017-01-23 04:38


Gafă la nivel înalt Guvern-FMI. O companie privată, inclusă pe lista societăţilor de stat monitorizate

 |  17:43
Gafă la nivel înalt Guvern-FMI. O companie privată, inclusă pe lista societăţilor de stat monitorizate
Compania privatăDalkia România, parte a grupului francez Veolia, a fost inclusă de Guvern înscrisoarea anterioară de intenţie cu FMI pe lista firmelor de stat cu pierdericare trebuie supravegheate, eroare trecută prin boardul FMI şi corectată doardupă ce acţionarii francezi au reclamat situaţia.

Eroareaa apărut în momentul redactării scrisorii de intenţie încheiată între Guvern şiFondul Monetar Internaţional în urma misiunii din ianuarie, când operatorulprivat de energie termică a fost inclus pe o listă de 30 societăţi de stat,printre care numeroase centrale de energie termică subordonate administraţieilocale, ale căror pierderi trebuie incluse în deficitul bugetar şi care suntobligate să anunţe periodic la Ministerul Finanţelor indicatorii financiari şioperaţiunile efectuate.

Scrisoareade intenţie a fost aprobată în luna martie în această formă de Comitetuldirector al FMI, reunit la Washington.

Eroareanu a fost descoperită decât atunci când acţionariatul francez al Dalkia a aflatdin presă despre includerea companiei pe lista societăţilor de stat cu pierderişi a reclamat situaţia la Palatul Victoria şi sediul FMI.

"Acţionariide la Paris ai firmei Dalkia au aflat cu stupoare din presă că în scrisoarea deintenţie încheiată de Guvern cu FMI se face referire şi la «Dalkia România SRL»ca fiind una dintre societăţile publice de stat ale căror pierderi vor fi luateîn considerare la stabilirea nivelului final al deficitului bugetar consolidat.Ei au sunat la sediul Guvernului şi la FMI, cerând ca eroarea să fie imediatcorectată", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image