2017-01-18 15:04

ECONOMIE


Garanti Bank România şi-a majorat capitalul social cu 18 milioane euro

 |  14:55
Garanti Bank România şi-a majorat capitalul social cu 18 milioane euro

Turkiye Garanti Bankasi a efectuat o majorare de capital de 18 milioane euro pentru Garanti Bank România, până la 221 milioane de euro, pentru a susţine operațiunile de dezvoltare pe care instituția bancară le va continua în România. Înainte de majorare, Garanti Bank România avea un capital social de 203 milioane de euro.

„Prin această majorare de capital, alături de consolidarea operațiunilor noastre în România, ne vom atinge și obiectivul de a ne plasa pe primele zece poziții în topul băncilor care activează aici. În același timp, vom continua să aducem în această piață produse și servicii competitive și inovatoare”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank România, citat de NewsIn.

În primele nouă luni ale anului 2011, profitul Garanti Bank România a fost de 1,9 milioane de euro, conform standardelor IFRS. Garanti Group, care reunește patru entități în România – Garanti Bank, Garanti Credite de Consum, Garanti Leasing, Garanti Credite Ipotecare –, a înregistrat un profit consolidat de 6 milioane de euro. La finalul anului, Garanti Bank România a primit ratingul „BB+” pentru datorii pe termen lung, cu perspectivă stabilă, și un rating de viabilitate „b” din partea agenției de evaluare financiară Fitch Ratings. Ratingul, primul primit de către Garanti Bank România din partea Fitch, reflectă susținerea pe care instituția ar putea să o primească de la banca-mamă și calitatea semnificativ mai bună față de media pieței a activelor băncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24

TAGURI: turkiye garanti, capital socialComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image