2017-01-18 03:42

ECONOMIE


„Gaură” de 11 miliarde de euro în finanţele UE

 |  12:10
„Gaură” de 11 miliarde de euro în finanţele UE

Finanţele Uniunii Europene (UE) au o gaură de 11 miliarde de euro din cauză că cererea de fonduri structurale a fost mai mare decât s-a prevăzut, afirmă comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Financial Times Deutschland.

UE a primit la sfârşitul lui 2011 facturi de 15 miliarde de euro pentru fonduri structurale, dar nu a putut onora decât o parte din acestea, a menţionat comisarul în interviul citat de AFP şi Bloomberg.

Potrivit lui Lewandowski, responsabile de această situaţie se fac statele membre, pentru că au majorat bugetul pe 2012 cu doar 1,86% în comparaţie cu anul precedent, deci mai puţin decât rata inflaţiei. “Eu avertizasem că vor fi probleme”, a adăugat comisarul european. Remarcile lui Lewandowski survin în contextul în care europenii discută despre mijloacele de relansare a creşterii şi de îmbunătăţire a competitivităţii în Europa, una din măsurile cel mai des evocate fiind o mai bună alocare a fondurilor şi ajutoarelor europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: UE, finante, comisar, european, buget, Janusz_LewandowskiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image