2016-12-10 09:12

ECONOMIE


Gazele, mai scumpe pentru companii

 |  18:10
Gazele, mai scumpe pentru companii

Companiile vor plăti la 1 ianuarie cu 5% mai mult pentru gazele naturale, din cauza creşterii preţului gazelor importate, iar tarifele pentru populaţie vor rămâne nemodificate, a anunţat  Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Creşterea preţului gazelor pentru companii este motivată de avansul tarifului gazelor importate de la 138,88 lei/MWh, la 149,54 lei/MWh, precum şi de un consum estimat în urcare în perioada ianuarie-martie 2012, faţă de octombrie-decembrie. Companiile şi populaţia plătesc tarife diferite la gazele naturale, în funcţie de un coş, compus din gaze din producţia internă, gaze importate şi gaze din depozitele de înmagazinare. Gazele produse în România sunt de circa două ori mai ieftine comparativ cu cele importate din Rusia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: scumpire gaze, ANRE gaze, gaze companiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Transgaz, interesată să preia operatorul de transport al gazelor din Grecia Societatea Națională Transgaz va analiza dacă este benefic să achiziționeze acțiuni la... 04 Dec 2016 | (1)
ANRE vrea să scadă tarifele de distribuție a energiei electrice. Cu cât scad facturile Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) vrea să reducă din nou, de... 02 Dec 2016 | (0)