2016-12-08 18:22

ECONOMIE


Gazprom nu poate suplimenta livrările de gaz către Europa

 |  15:03
Gazprom nu poate suplimenta livrările de gaz către Europa

Vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a declarat, sâmbătă, că gigantul rus nu poate asigura livrările unor volume suplimentare de gaz solicitate de Europa occidentală din cauza valului de frig.

'Gazprom nu poate satisface pentru moment cererea de volume suplimentare a partenerilor noştri din Europa occidentală', a declarat vicepreşedintele companiei. Medvedev a precizat că grupul rus şi-a majorat exporturile, în condiţiile în care Europa a fost afectată de temperaturi extrem de scăzute, şi s-a declarat 'uimit' de ştirile potrivit cărora livrările de gaze naturale ruseşti către statele europene au fost reduse în ultimele zile. Livrările de gaze naturale spre Italia via graniţa cu Austria au fost reduse cu 10% comparativ cu nivelul normal, potrivit unui anunţ al Comisiei Europeane, făcut la începutul acestei săptămâni. Totodată, livrările de gaze naturale ruseşti spre centrul european de la Baumgarten erau joi cu 30% mai mici decât nivelul normal, conform grupului austriac OMV, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: Gazprom, Europa, Gaz



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Românii, pe locul doi în Europa la consumul de antibiotice Românii au adesea obiceiul de a lua antibiotice după ureche. Zilnic, peste 6 sute de mii de... 18 Noi 2016 | (0)
14 târguri de Crăciun din Europa pe care să le vezi măcar o dată Marile târguri de Crăciun din Europa sunt un amestec de tradiție și magie, o amintire de... 20 Noi 2016 | (0)