2016-10-24 03:05

ECONOMIE


Gazprom nu poate suplimenta livrările de gaz către Europa

 |  15:03
Gazprom nu poate suplimenta livrările de gaz către Europa

Vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a declarat, sâmbătă, că gigantul rus nu poate asigura livrările unor volume suplimentare de gaz solicitate de Europa occidentală din cauza valului de frig.

'Gazprom nu poate satisface pentru moment cererea de volume suplimentare a partenerilor noştri din Europa occidentală', a declarat vicepreşedintele companiei. Medvedev a precizat că grupul rus şi-a majorat exporturile, în condiţiile în care Europa a fost afectată de temperaturi extrem de scăzute, şi s-a declarat 'uimit' de ştirile potrivit cărora livrările de gaze naturale ruseşti către statele europene au fost reduse în ultimele zile. Livrările de gaze naturale spre Italia via graniţa cu Austria au fost reduse cu 10% comparativ cu nivelul normal, potrivit unui anunţ al Comisiei Europeane, făcut la începutul acestei săptămâni. Totodată, livrările de gaze naturale ruseşti spre centrul european de la Baumgarten erau joi cu 30% mai mici decât nivelul normal, conform grupului austriac OMV, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: Gazprom, Europa, GazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cancerul de sân apare la femei din ce în ce mai tinere Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile. Chiar dacă... 06 Oct 2016 | (0)
Steaua, doar un egal cu FC Zurich Steaua și FC Zurich au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Națională din... 20 Oct 2016 | (0)