2017-01-18 16:15

ECONOMIE


Gheorghe Ialomiţianu: Reducerea contribuţiilor ar avea un impact de 6,1 miliarde lei la buget, ce nu poate fi susţinut

 |  20:15
Gheorghe Ialomiţianu: Reducerea contribuţiilor ar avea un impact de 6,1 miliarde lei la buget, ce nu poate fi susţinut

Reducerea contribuţiilor sociale propusă de Opoziţie ar avea un impact de 6,1 miliarde de lei la buget, ceea ce nu se poate susţine, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, la dezbaterile asupra bugetului asigurărilor sociale pe 2012.

”Impactul bugetar la reducerea contribuţiilor sociale este de 6,1 miliarde lei. Dacă mai adăugăm cele 13,8 milliarde lei ne ducem la un transfer de 20 miliarde lei la bugetul de asigurări sociale, iar bugetul de stat nu îşi permite acest transfer. Legat de renunţarea la virarea a 0,5 puncte procentuale la Pilonul de pensii private, potrivit regulamentului Comisiei Europene, aceasta intră în deficitul structural, iar Guvernul Boc susţine pensiile private”, a spus ministrul de Finanţe.

”În România nu vom avea o situaţie similară cu ceea ce s-a întâmplat în Ungaria, unde Guvernul a naţionalizat pensiile private”, a reiterat Gheorghe Ialomiţianu, răspunzând amendamentelor depuse de Opoziţie.

Dezbaterile pe articole la proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 s-au finalizat, miercuri seară, în şedinţa comună a Parlamentului.

Parlamentarii au adoptat toate cele 21 de articole din proiectul de act normativ, inclusiv anexele.

Proiectul de lege a fost adoptat în forma iniţială, niciunul dintre cele 25 de amendamente respinse în comisiile de specialitate nefiind admise.

Voturile finale asupra proiectelor legii bugetului de stat pe 2012 şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului viitor vor fi date joi, începând de la ora 12.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image