2016-12-11 10:03

ECONOMIE


Gheţea: E un moment de cotitură în privinţa creditării

 |  20:20
Gheţea: E un moment de cotitură în privinţa creditării

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea, a declarat joi că în prezent comunitatea bancară românească trece printr-un moment de cotitură în ceea ce priveşte activitatea de creditare, respectiv intrarea în vigoare a noului regulament privind creditarea persoanelor fizice.

"Comunitatea bancară românească trece printr-un moment nu dificil, dar de cotitură în ceea ce priveşte activitatea de creditare. Când spun acest lucru, mă refer la faptul că abia de ieri a intrat în vigoare noul regulament privind creditarea persoanelor fizice şi care practic limitează şi mai mult creditul de consum pentru persoanele fizice, creând spaţiu în acest fel pentru creditarea persoanelor juridice", a spus Radu Graţian Gheţea, în cadrul conferinţei "România în 2012 – perspective economice", organizată de Medien Conferences.

El a declarat că lucrurile nu sunt foarte simple şi că acest spaţiu este creat de mai mult timp. Creditarea persoanelor fizice nu a funcţionat în ultimii doi ani şi, cu toate acestea, nu s-a văzut un reviriment în ceea ce priveşte creditul pentru companii, susţine Gheţea. Preşedintele ARB a spus că există un sector, cel agricol, în care creditarea "s-a mişcat vioi". Alături de creditarea pentru proiectele europene şi creditatrea administraţiilor publice locale "au făcut notă discordantă", în sensul că s-au mişcat mai bine, decât creditarea în domenul serviciilor sau creditarea producţiei. "A scăzut foarte mult apetitul băncilor pentru a-şi asuma riscuri noi. Acestă situaţie a fost amplificată şi de reţinerea băncilor cu capital străin de a mai crea expuneri în regiune din cauza propiilor lor probleme şi, nu în ultimul rând, aş spune că există o anumită reţinere din partea antreprenorilor de a se dezvolta în continuatrea, de a solicita credit", a mai declarat Gheţea.El consideră că în acest an lucrurile nu se vor schimba foarte tare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Gheţea: E un moment de cotitură în privinţa credităriiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GAVRIL CALIN
03 Feb 2012

sper ca dupa alegeri sa se puna in discutie si mandatele (nesfirsite) ale '''celor 3 crai''':))))) isarescu,vasilescu si in special al tov. ghetea!!!!!!!!! trebuie sa vina si ziua in care......nu''' vom mai salva bancile''!!!!!!!!!!!!!!ca parca asa (adica sigur ):)))) a zis basescu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))) m-am saturat de 20 de ani tot aceeasi oameni. tot vb basescu despre '''modernizarea statului'':)))) atunci sa mergem pina la capat!!!!!!!!!! ce tot vb despre ce zice asta (ghetea) ? ca doar nu este si asta '''inteleptul din tibet''!!!!!!! astept sa vina alegerile!!!!!!!! si odata cu ele :)))) ''schimbarea la fata''':)))) a acestor TOVARASI cu.... tineri !!!!!!!! p.s DACA PENTRU PRESEDINTELE TARII CONSTITUTIA ZICE CA SINT POSIBILE DOAR,DOAR,DOAR 2 MANDATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CRED CA A VENIT MOMENTUL CA SI PENTRU ASTIA(VB DE BNR) SA NU MAI STEA ..MULT!!!!!!!! CA DOAR NU SINT ASTIA MAI PRESUS DE UN.....PRESEDINTE!!!!!!!!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Laurenţiu Reghecampf: Nu îmi pot explica multe momente din prima repriză cu Osmanlispor Antrenorul formaţiei Steaua, Laurențiu Reghecampf, a declarat, joi seara, că jucătorii săi... 25 Noi 2016 | (0)
Moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan înaintea partidei Steaua - Osmanlispor FC Steaua a anunţat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că un moment de reculegere în... 24 Noi 2016 | (0)