2017-01-17 06:48

ECONOMIE


Gheţea: E un moment de cotitură în privinţa creditării

 |  20:20
Gheţea: E un moment de cotitură în privinţa creditării

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea, a declarat joi că în prezent comunitatea bancară românească trece printr-un moment de cotitură în ceea ce priveşte activitatea de creditare, respectiv intrarea în vigoare a noului regulament privind creditarea persoanelor fizice.

"Comunitatea bancară românească trece printr-un moment nu dificil, dar de cotitură în ceea ce priveşte activitatea de creditare. Când spun acest lucru, mă refer la faptul că abia de ieri a intrat în vigoare noul regulament privind creditarea persoanelor fizice şi care practic limitează şi mai mult creditul de consum pentru persoanele fizice, creând spaţiu în acest fel pentru creditarea persoanelor juridice", a spus Radu Graţian Gheţea, în cadrul conferinţei "România în 2012 – perspective economice", organizată de Medien Conferences.

El a declarat că lucrurile nu sunt foarte simple şi că acest spaţiu este creat de mai mult timp. Creditarea persoanelor fizice nu a funcţionat în ultimii doi ani şi, cu toate acestea, nu s-a văzut un reviriment în ceea ce priveşte creditul pentru companii, susţine Gheţea. Preşedintele ARB a spus că există un sector, cel agricol, în care creditarea "s-a mişcat vioi". Alături de creditarea pentru proiectele europene şi creditatrea administraţiilor publice locale "au făcut notă discordantă", în sensul că s-au mişcat mai bine, decât creditarea în domenul serviciilor sau creditarea producţiei. "A scăzut foarte mult apetitul băncilor pentru a-şi asuma riscuri noi. Acestă situaţie a fost amplificată şi de reţinerea băncilor cu capital străin de a mai crea expuneri în regiune din cauza propiilor lor probleme şi, nu în ultimul rând, aş spune că există o anumită reţinere din partea antreprenorilor de a se dezvolta în continuatrea, de a solicita credit", a mai declarat Gheţea.El consideră că în acest an lucrurile nu se vor schimba foarte tare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Gheţea: E un moment de cotitură în privinţa credităriiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GAVRIL CALIN
03 Feb 2012

sper ca dupa alegeri sa s e puna in discutie si ma ndatele (nesfirsite) ale '''celor 3 crai''':))))) isarescu,vasilescu si in special al tov. ghetea!!! !!!!!! trebuie sa vina si ziua in care......nu''' vom mai salva bancile''!! !!!!!!!!!!!!ca parca asa (adica sigur ):)))) a zis basescu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!:))))))) m-am saturat d e 20 de ani tot aceeasi o ameni. tot vb basescu des pre '''modernizarea statu lui'':)))) atunci sa merg em pina la capat!!!!!!!!! ! ce tot vb despre ce zic e asta (ghetea) ? ca doar nu este si asta '''intel eptul din tibet''!!!!!!! astept sa vina alegerile !!!!!!!! si odata cu ele :)))) ''schimbarea la fa ta''':)))) a acestor TOVA RASI cu.... tineri !!!!!! !! p.s DACA PENTRU PRESED INTELE TARII CONSTITUTIA ZICE CA SINT POSIBILE DOA R,DOAR,DOAR 2 MANDATE!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CRED CA A VENIT MOMENTUL CA SI PENTRU ASTIA(VB DE BNR) SA NU MAI STEA ..MU LT!!!!!!!! CA DOAR NU SIN T ASTIA MAI PRESUS DE UN. ....PRESEDINTE!!!!!!!!

Adauga un comentariu

Random image