2017-01-18 03:58

ECONOMIE


Gheţea: ''Privatizarea CEC ar fi o greşeală'

 |  16:13
Gheţea: ''Privatizarea CEC ar fi o greşeală'
PreşedinteleCEC Bank, Radu Graţian Gheţea, a declarat, ieri, că întocmirea unui plan deprivatizare a acestei instituţii bancare ar fi o greşeală, în condiţiile încare preţul băncii în acest moment este mai mic decât cel din 2007, iarprobabilitatea atragerii unui investitor este foarte mică.

"Îniunie 2007, când am prezentat strategia de dezvoltare a băncii, am menţionat că,începând cu 2010 sau 2011, acţionarul ar putea lua orice decizie în ceea ce priveştestructura acţionariatului. Am menţionat atunci atragerea unui investitor genBERD, IFC sau invitarea să participe la capitalul băncii, listarea pe bursă,începerea unui proces de privatizare sau reluarea procesului de privatizarecare a fost întrerupt, o combinaţie între acestea. Ceea ce am spus atunci estevalabil şi acum, numai că acum lucrurile sunt puţin diferite, pentru că înafară de voinţa acţionarului trebuie să ţinem cont şi de nişte reguli aleUniunii Europene", a spus Gheţea, citat de Mediafax.

Potrivitacestuia,trebuie ţinut cont şi de"ce vrea şi ce poate unposibil investitor". "Instituţiile gen BERD sau IFC nu pot porni ladrum cu o participare decât dacă există un plan de privatizare. Statul român aexprimat clar acest punct de vedere prin intermediul prim-ministrului, că nu sepune problema privatizării în acest moment. Şi eu sunt de acord că în acestmoment ar fi chiar o greşeală să ne apucăm să facem un plan de privatizare şisă stârnim apele în jurul unui subiect care nu va avea un sfârşit foartepozitiv pentru statul român. Nu cred că statul român este în aşa situaţie încâtsă recurgă la vânzarea unei bucăţi din CEC", adeclarat Gheţea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image