2018-07-22 09:39


GRAPINI: Vom modifica modalitatea de autorizare a staţiunilor turistice

 |  14:39
GRAPINI: Vom modifica modalitatea de autorizare a staţiunilor turistice

Modalitatea de autorizare a staţiunilor va fi modificată,pentru ca acestea să devină cu adevărat atractive pentru turişti, a declarat, vineri, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

,,Trebuie să schimbăm câteva legi şi hotărâri de guvern. O să văd cum pot grăbi modificarea legislaţiei de organizare şi funcţionare a staţiunilor din turismul balnear. Cred că fiecare ţară trebuie să meargă prioritar pe lucruri specifice pentru care să facă proiectele corespunzătoare, iar Delta Dunării şi turismul balnear sunt priorităţi pentru România. În ceea ce priveşte fondurile europene, s-au negociat prea mulţi bani pe promovare şi prea puţini pe infrastructură. De asemenea, eliberarea autorizaţiilor de construire eliberate în staţiunile turistice trebuie să aibă o legislaţie unitară”, a precizat Maria Grapini, potrivit Agerpres.

Maria Grapini, a semnat, vineri, un Protocol de colaborare între Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociaţia Naţionala a Staţiunilor Turistice din România (ANSTR) şi Ministerul Economiei.

Infrastructura, principalul impediment în dezvoltarea staţiunilor balneare

,,Sectorul balnear are un potenţial extraordinar, dar avem o serie de lipsuri care ne împiedică să fim performanţi. Nu avem infrastructură, turoperatori specializaţi în atragerea turiştilor de nişă şi nici o promovare suficientă. Personalul calificat care să lucreze în staţiunile balneo este, de asemenea, insuficient. Aceste lipsuri se reflectă şi în faptul că din cei un milion de turişti înregistraţi, 65% vin prin Casa Naţională de Pensii”, a spus Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.

În acest sens, Maria Grapini a anunţat că va avea, marţi, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii pentru a găsi mai multe soluţii de revigorare a turismului balnear.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-04-17

TAGURI: Modificare_autorizare_statiuni_turistice

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova