2018-12-17 01:08


Noi probleme în Grecia: Economia reintră în recesiune

 |  15:51
Noi probleme în Grecia: Economia reintră în recesiune

Economia Greciei a reintrat în recesiune în primul trimestru din 2015, înregistrând un declin de 0,2%, după o scădere de 0,4% în precedentele trei luni, a anunţat vineri Oficiul elen de Statistică (ELSTAT), confirmând estimarea preliminară de la începutul acestei luni, transmite Reuters.

În 2014, economia a ieşit din recesiunea care a durat şase ani, înregistrând un avans de 0,8%, dar turbulenţele din ultimele luni au afectat evoluţia PIB-ului. În aceste zile, Atena încearcă să încheie un acord cu creditorii săi pentru a obţine deblocarea unei noi tranşe de împrumut şi a evita falimentul, scrie Agerpres.

În ritm anual, PIB-ul Greciei a crescut cu 0,4% în primul trimestru din 2015, o încetinire faţă de avansul de 1,3% din ultimele trei luni ale anului trecut.

Miercuri seară, premierul elen Alexis Tsipras a anunţat că Grecia este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi, UE şi FMI, care va permite deblocarea unei tranşe de 7,2 miliarde de euro, bani necesari pentru ca Grecia să nu intre în faliment. Declaraţiile lui Tsipras au fost contrazise, însă, de ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, potrivit căruia nu s-au înregistrat progrese semnificative în discuţiile dintre cele două părţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: grecia, recesiune, economia, ani, pib, trimestru, alexis, tsipras, ue, fmi, acord, miliarde, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...