2017-01-22 20:35


Grecia a aprobat planul de austeritate cerut de UE şi FMI

 |  12:35
Grecia a aprobat planul de austeritate cerut de UE şi FMI

Guvernul de coaliţie din Grecia a aprobat în noaptea de vineri spre sâmbătă planul de austeritate cerut de Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) în vederea deblocării unui nou ajutor care să permită Atenei să evite un default în martie, anunţă agenţia ANA, transmite AFP.

Cabinetul a aprobat cu unanimitate măsurile de austeritate, care urmează să fie supuse duminică votului Parlamentului, a precizat agenţia semioficială ANA.

Grecia urmează să primească astfel un nou ajutor din partea instituţiilor financiare internaţionale pentru a încerca să evite falimentul de stat cu care este ameninţată de aproape 2 ani. Societatea elenă este paralizată de mai multe greve generale care au avut loc în ultimele luni, afectând sectoarele de producţie, dar şi industria turismului din ţară, una dintre cele mai importante în calcularea Produsului Intern Brut al ţării.

Falimentul iminent al Greciei ar putea conduce la ieşirea din zona euro a acestui stat. Chiar dacă acest fapt a fost interpretat drept un potenţial sfârşit al monedei unice europene, mai multe voci ale specialiştilor financiari au subliniat că ieşirea Greciei din Eurozonă nu înseamnă neaparărat şi sfârşitul monedei euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-10

TAGURI: Grecia plan austeritate, aprobare FMI CE, faliment Grecia, prabusire eurozonaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image