2019-01-23 18:24


Grecii de la NBG, gata să anunțe vânzarea Băncii Românești. Cine este cumpărătorul cu care s-a bătut palma

 |  16:45
Grecii de la NBG, gata să anunțe vânzarea Băncii Românești. Cine este cumpărătorul cu care s-a bătut palma

Banca maghiară OTP, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, a ajuns la un acord privind achiziționarea subsidiarei din România a grupului elen National Bank of Greece - Banca Românească - au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, informează Agerpres.

"Există un acord, subsidiara NBG va fi vândută OTP", a declarat pentru Reuters o sursă din Atena.

Luna aceasta, Leonidas Fragiadakis, directorul general al National Bank of Greece (NBG), al doilea grup bancar elen, a anunțat că urmează să fie vândute mai multe active în Balcani, inclusiv operațiunile din România.

Vânzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului și reducerea prezenței lor peste hotare.

"Suntem foarte aproape de anunțarea unui cumpărător pentru Banca Românească (subsidiara NBG din România). Vânzarea va fi finalizată în următoarele luni și va majora capitalul și nivelul lichidităților grupului", a afirmat Leonidas Fragiadakis, adăugând că tranzacția este consiliată de Credit Suisse.

Cumpărătorul, OTP Bank, oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienți, prin intermediul unei rețele teritoriale de peste 1.500 de unități, ATM-uri și canale electronice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-22

TAGURI: otp, banca romaneasca, nbg, bank, vanzare, greci, maghiar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...