2019-01-24 07:23


GRINDINA a distrus 5.000 de hectare de culturi agricole. Care este zona cea mai afectată din România

 |  11:00
GRINDINA a distrus 5.000 de hectare de culturi agricole. Care este zona cea mai afectată din România

Peste 5.000 de hectare de culturi agricole din Câmpia Râmnicului Sărat, în localitățile Puiești, Boldu, Vâlcelele, Balta Albă, au fost distruse de grindina căzută la sfârșitul săptămânii trecute, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul localității Puiești, Florin Leaua.

Potrivit sursei citate, culturile de pe circa 3.800 de hectare sunt distruse complet, iar pentru restul suprafeței în proporție de circa 50-80 la sută.

"În urma inventarierii zonei calamitate, a reieșit că pe circa 3.800 de hectare culturile agricole sunt distruse complet, grâul a fost culcat la pământ și scuturat în totalitate, de la porumb a mai rămas doar tulpina, iar la floarea soarelui, tulpina și o parte din capitul", a mai declarat primarul comunei Puiești.

Sursa citată a mai precizat că "pe lângă culturile de grâu care urmau să fie recoltate în această săptămână" și cele de porumb și floarea-soarelui, au mai fost afectate și grădinile și pomii fructiferi din gospodăriile sătenilor.

"Doar o treime din suprafață aparținând societăților comerciale este asigurată, restul culturilor nu au asigurare și dacă nu vor fi ajutați de Guvern, țăranii nu vor avea bani să planteze la anul, fiind nevoiți să-și vândă terenurile", a mai declarat primarul din Puiești pentru Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: grindina, buzau, culturi agricole, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...