2019-01-16 21:18


Guvernul caută bani pentru salariile compensatorii ale ceferiştilor

 |  13:53
Guvernul caută bani pentru  salariile compensatorii ale ceferiştilor

Ministrul delegat pentru dialog social, Doina Adriana Pană, a declarat vineri că la următoarea rectificare bugetară vor fi prevăzute cu siguranţă fonduri pentru acoperirea salariilor compensatorii acordate ceferiştilor care îşi vor pierde locurile de muncă.

“Oamenii trebuie să stea liniştiţi, pentru că la următoarea rectificare bugetară vor fi prevăzute cu siguranţă fonduri pentru acoperirea salariilor compensatorii. Până în acest moment, liderii sindicatelor feroviare nu au decis dacă vor opta pentru reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, cu diminuarea corespunzătoare a veniturilor salariaţilor, sau se va merge doar pe varianta disponibilizărilor, acompaniată de acordarea de salarii compensatorii”, a afirmat Doina Pană, citată de Agerpres. Ea a precizat, totodată, că fondul total alocat pentru acordarea de salarii compensatorii s-a diminuat substanţial ca urmare a concedierilor de la Combinatul Oltchim, făcând astfel necesară o rectificare bugetară.

Peste 2.500 de ceferişti au protestat, joi, în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de faptul că, potrivit preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR), Iulian Măntescu, managementul SNTFM CFR Marfă SA intenţionează să reducă programul de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, cu diminuarea corespunzătoare a veniturilor salariaţilor, dar şi să efectueze concedieri colective în sectorul feroviar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-26

TAGURI: doina, pana, salarii, compensatorii, CFR, guvern, rectificare, bugetara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...