2019-03-26 00:22


Guvernul, decizii privind COMISIOANELE băncilor. Vezi cine va avea GRATUITATE

 |  15:57
Guvernul, decizii privind COMISIOANELE băncilor. Vezi cine va avea GRATUITATE

Băncile vor fi obligate să perceapă comisioane „rezonabile” pentru operațiunile din conturile curente pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv pentru retragerea de numerar, și să elimine comisioanele de închidere și deschidere a unui cont.

Totodată, clienții cu venituri sub salariul minim pe economie vor beneficia de gratuitate pentru serviciile și operațiunile de bază, anunță profit.ro.

Procedura este reglementată de un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului, discutat în ședința de ieri. Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că documentul va fi aprobat săptămâna viitoare, dar sub formă de proiect de lege, ceea ce impune și avizul Parlamentului înainte de aplicare.

Guvernul transpune astfel, cu o întârziere de câteva luni, Directiva UE 92/2014 privind conturile de plăți, care ar trebui să aducă o mai mare mobilitate a clienților băncilor și costuri mai reduse, potrivit unui proiect de OUG aflat în prima lectură în ședința de Guvern.

Băncile vor oferi gratuit serviciile de deschidere și închidere a conturilor curente și pot percepe comisioane “rezonabile” pentru serviciile de administrare, depunere de fonduri, retragere de numerar (la ghișeu și bancomate) precum și pentru operațiunile de debitare directă, plata cu cardul, inclusiv online și tansferul de bani, inclusiv la ghișeu, terminale bancare sau online, pe teritoriul UE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-18

TAGURI: banci, guvern, comisioane banci, retragere numere, cont
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...