2018-06-25 05:21


Guvernul Grindeanu anunță excedent bugetar: ”O zi proastă pentru apostolii austerității”

 |  18:51
Guvernul Grindeanu anunță excedent bugetar: ”O zi proastă pentru apostolii austerității”

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat joi că, în primele trei luni ale acestui an, a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.

"Azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii. (...) Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai. (...) În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuţiei bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB", a declarat Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, veniturile totale la buget în primele trei luni ale anului 2017 vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în primul trimestru din 2016, adică 7,2%. Colecterea TVA a crescut în februarie cu 2,5% față de februarie 2016 și în martie cu 8,2% față de martie 2016.

„S-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a șomajului la un minim istoric in ultimii 27 de ani. Sunt câteva argumente care ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toții. Sunt lucruri care să ne bucure pe fiecare, indiferent de ceea ce poate unii își doresc sau poate nu”, a mai declarat Grindeanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-20

TAGURI: sorin grindeanu, excedent bugetar, crestere economica

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RONI
21 Apr 2017

Si atunci de ce vreti sa introduceti aberatia cu impozitul pe gospodarie o imposibilitate practica care va bloca tara?cota unica este o solutie foarte buna.sistemul trebuie simplificat nu birocratizat.ministru de la finante trebuie demis pentru propaganda unei asemenea aberatii.scapati urgent de toti dusmanii tarii din guvern si parlament.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova