2019-02-16 05:28


Guvernul vrea să impoziteze persoanele care au primit, fără taxe, despăgubiri mari pentru imobile

 |  15:30
Guvernul vrea să impoziteze persoanele care au primit, fără taxe, despăgubiri mari pentru imobile

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează un sistem de impozitare a persoanelor care au încasat despăgubiri foarte mari pentru imobile naţionalizate şi nu au plătit până în prezent niciun fel de taxe, a anunţat premierul Victor Ponta. "Facem eforturi cu cei de la ANRP şi cu MFP pentru a găsi sistemul de impozitare pentru cei care au încasat despăgubiri în sume foarte mari şi nu au plătit până acum niciun fel de taxe", a spus Ponta, citat de Mediafax. Potrivit reprezentanţilor ANRP, impozitarea va fi de 16%.

Premierul a prezentat o serie de date din care rezultă că au fost deja emise decizii definitive şi irevocabile de compensare a titlurilor de proprietate pentru 12,8 milioane puncte, alte 80.000 dosare vechi fiind în stadiu de soluţionare.

În 17 aprilie, Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, care stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14 la sută pe an din suma punctelor.

Ultima tranşă va reprezenta 16% din numărul punctelor acordate, astfel încât suma totală să poată fi achitată într-un interval de şapte ani, calculat din 2017.

Foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost deja soluţionate vor primi despăgubiri în numerar în termen de cinci ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale al căror cuantum nu poate fi sub 5.000 lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: Impozit, ANRP, MFP, case, nationalizate, despagubiri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...