2018-11-18 12:13


Guvernul modifică legea metalelor preţioase

 |  19:32
Guvernul modifică legea metalelor preţioase

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, propunerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de modificare a legislaţiei regimului metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, în sensul armonizării acesteia cu prevederile europene, a declarat ieri pentru Agerpres preşedintele ANPC, secretarul de stat Constantin Cerbulescu.

Acesta a precizat că prezenţa sa la şedinţa de Guvern s-a datorat 'modificării Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1344/2003'.

”Nu am fost chemat la Guvern să dau explicaţii în “scandalul laptelui”, aşa cum s-a speculat la un post privat de televiziune”, a subliniat secretarul de stat Constantin Cerbulescu.

În prezent, legislaţia românească a metalelor preţioase şi pietrelor preţioase prevede că, la cererea de autorizare adresată ANPC de către persoana fizică sau juridică trebuie anexat “avizul eliberat de organizaţiile patronale legal constituite”.

Pe de altă parte, potrivit Directivei 2006/123/CE, accesul la o activitate de servicii sau exercitarea acesteia nu pot fi condiţionate de “intervenţia directă sau indirectă a operatorilor concurenţi, inclusiv în cadrul organismelor consultative, în acordarea autorizaţiilor sau în adoptarea altor decizii ale autorităţilor competente, cu excepţia organismelor şi asociaţiilor profesionale sau a altor organizaţii care acţionează în calitate de autoritate competentă”.

În consecinţă, ANPC a înaintat Guvernului propunerea de abrogare a prevederilor din Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1344/2003 care vin în contradicţie cu Directiva Europeană, propunere ce a fost aprobată, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-11-22

TAGURI: metale, anpc, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...