2017-01-24 15:16


Guvernul repară doar greşelile primei rectificări

 |  19:11
Guvernul repară doar greşelile primei rectificări

Consiliul Fiscal remarcă faptul că cea de-a doua rectificare bugetară avută în vedere de Guvernul nu face nimic altceva decât să repare greşelile primei rectificări. Mai mult, membrii Consiliului consideră că derogarea de la lege făcută în cazul primei rectificări este nu numai inutilă, ci creează şi un „precedent regretabil”.

„Majorarea de cheltuieli din prima rectificare bugetară a fost făcută prin derogare de la prevederile Legii responsabilităţii fiscal bugetare, care nu permite majorarea cheltuielilor totale cu ocazia rectificărilor bugetare. În retrospectivă, Consiliul Fiscal constată că derogarea de la prevederile legale, pe lângă precedentul regretabil creat, s-a dovedit a fi în final inutilă, în contextul în care majorarea cheltuielilor bugetare (exclusiv impactul schemei de stingere «în lanţ» a arieratelor bugetare) de la prima rectificare a fost inversată aproape în totalitate cu ocazia celei de-a doua rectificări. În acest context, Consiliul Fiscal reiterează recomandarea îmbunătăţirii procesului de programare bugetară pentru a preîntâmpina situaţii de tipul celei create în 2011, prin care, practic, dacă se exclude impactul mecanismelor excepţionale de stingere a arieratelor, cea de-a doua rectificare bugetară inversează în cea mai mare parte suplimentările efectuate atât la venituri, cât şi la cheltuieli cu prilejul primei rectificări bugetare”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Fiscal.

Guvernul va tăia bugetele la Ministerele Muncii, Agriculturii, Educaţiei, Mediului, Finanţelor şi la Academia Română şi va suplimenta alocările pentru Sănătate, Transporturi, Dezvoltare Regională şi Turism, Economie, Cultură şi Interne, prin a doua rectificare a bugetului din acest an. Cele mai mari fonduri vor fi tăiate de la Ministerul Finanţelor (circa 1,1 miliarde de lei) şi Ministerul Muncii (755 milioane de lei), urmate de Ministerele Agriculturii (145 milioane de lei), Mediului (80,4 milioane de lei) şi Educaţie (50 milioane de lei), au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax.Vor fi reduse şi fondurile Secretariatului General al Guvernului, cu 15,4 milioane de lei, şi ale Academiei Române, cu 10,4 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIAN
17 Noi 2011

Foarte buna aceasta rectificare bugetara , sa se taie de la cei care nu fac nimic si sa dea celor care misca ceva. Spre exemplu , MDRT e singurul minister unde se fac investitii care creeaza locuri de munca , principala problema a Romaniei.
GELU
17 Noi 2011

E prima rectificarea care se face pe plus de când a început criza. Se vede treaba că economia merge mai bine.
GEANINA
17 Noi 2011

O decizie foarte buna avand in vedere ca Ministerul Dezvoltarii regionale este singurul care creeaza locuri de munca si care face investitii.
DIANA
17 Noi 2011

Se vede ca economia tarii creste,ne merge din ce in ce mai bine...ne bucuram!
ANCA
17 Noi 2011

Foarte bine ca au fost bani alocati ministerului Dezvoltarii deoarece asta ne trebuie, prin asta vom reusi sa crestem economia tarii!
MRUXANDRA
17 Noi 2011

In perioada de criza cea mai indicata solutie e sa faci investitii..ceea ce se si face in cadrul ministerelor catre care se redirectioneaza aceste fonduri. Este o masura foarte buna a guvernului, ceea ce evidentiaza ca economia va merge din ce in ce mai bine
OVIDIU
17 Noi 2011

Se iau bani de la lenesi si se dau la cei care stiu sa-i folosesca…Investitiile facute de MDTR precum si cele viitoare vor aduce plus valoare ..daca tocam bani pe asistatii social…riscam sa bagam toata Romania in noroi…Proiectele actuale de infrastructura si cele derulate prim ministerul dezvoltarii in special au creat locuri de munca…cei drept mai sunt necesare destule, pentru somerii din tara, dar cum economia da semne de crestere se creaza premisele deschideri de noi santiere si unitati de productie..vezi cazul orasului Oltenita unde a demarat o invetitie intr-o turnatorie care va crea peste 700 de noi locuri de munca.
Random image